24°
24°
12°

Még nem tudni, mekkora lesz a hiányzás hétfőn az iskolákban

Dunaújváros - Még nem tudni, mekkora lesz a hiányzás hétfőn az iskolákban, a szülők távollét-igazolási akciója miatt.

– Az igazolt távollét miatt azonban a gyerekeket semmiképp sem érheti hátrány! – szögezte le a gimnázium igazgatója.

Garai Zsuzsanna, az Arany iskola igazgatója:

– Nem gyűjthetünk és nem is gyűjtünk információkat a tervezett távollétekről: olyan tanítási napra készülünk, mint amilyen a többi is – mondta az igazgatónő.

– Mi tesszük a dolgunkat, ahogyan korábban is – fogalmazott lapunknak egy neve elhallgatását kérő, dunaújvárosi általános iskolában tanító pedagógus, aki elmondta, intézményükben külön felhívták a tanárok figyelmét, hogy ne nyilvánítsanak a véleményt az egyes szülői szervezetek által kezdeményezett hétfői akcióval kapcsolatban.

Kurucz Gergely tanár úr osztálya a Rudas középiskolában a múlt héten: hétfőn iskola?

– A hiányzó diákokat a szokott módon természetesen dokumentáljuk, és a hiányzást igazolniuk kell a tanulóknak, ahogy korábban is – tette hozzá a pedagógus, aki arra kérdésünkre, hogy mire számít hétfőn, így válaszolt:

– Mi teljes értékű tanítási napra készülünk.

– A gyermekem általános iskolába jár, a mi osztályunkban a szülők egymást közt megbeszélték, hogy ki kíván csatlakozni a felhíváshoz, végül úgy döntöttünk, hogy hétfőn otthon maradnak a gyerekek, ezzel is támogatni kívánjuk a pedagógusok tiltakozási akcióját – érvelt lapunk munkatársának egy anyuka. Természetesen találkoztunk ellenvéleménnyel is, számos, a DH-nak nyilatkozó szülő úgy látja, bár vannak gondok az oktatási rendszerrel, a gyermekeknek az iskolában a helyük február 29-én, jövő héten hétfőn is.

A pedagógusok iránti szolidaritás kifejezését szolgálja a Facebook-on február 29-re meghirdetett Nem leszek suliban kezdeményezés – mondta el szerdán Puskás Krisztina ötletgazda szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Facebook-on szerveződő eseményen keresztül arra kérik a szülőket, február 29-én ne engedjék a gyerekeiket iskolába. Az esemény oldalán úgy fogalmaztak a mozgalom szervezői, hogy ezt első figyelmeztetésnek szánják. Azt írták, fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy mi, szülők szeretnénk-e a változást . Puskás Krisztina kiemelte, jelenleg 24 ezer követője van az eseménynek Facebook-on, amit azért indított, mert úgy véli, a jelenlegi oktatási rendszer árt a gyerekeknek, ezért fel kell lépni ellene.

Erre is reagált tegnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Szerintük a gyerekek sztrájkba vonása nem szakmai érdekeket szolgál, és esetenként a diákokban félelmet is kelthet. Úgy vélik, a gyermekek ilyen formában bevonása a közneveléssel kapcsolatos vitába megosztja mind a diákságot, mind a szülői közösséget.

Pölöskei Gáborné vezeti március 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (KLIK) – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A jelenleg az Emmi köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkári posztját betöltő Pölöskei Gábornét az oktatásért felelős miniszter nevezte ki.

 


Legolvasottabb

1
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
2
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
3
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
4
Már kézben vannak az első jogosítványok
5
Elhunyt Pépp Zoltán, a Dunaújvárosi AC utolsó „mohikánja”
viszi a bankot
Itt az új Viszkis-trailer (videó)
Új Duna-híd épül / 7 perce
Orbán Viktor: nyitva tartjuk Európa belső határait
Az új komáromi Duna-híd Orbán Viktor szerint annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető édesapánk, *SCHMIDT BÉLA* életének 85. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 20-án 14 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BOGNÁR ISTVÁN* 73 éves korában örökre megpihent. Temetése szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család
Mindent vitt / 26 perce
Tarolt a Ninja Warrior
NEJLON / 49 perce
Áremelés, aminek a teknősök is örülnek
egymásrautaltság / 56 perce
A szoros kapcsolat az együttműködés alapja
Ön is pazarol? / 1 órája
Százmilliók éheznek, pedig mindenkinek juthatna
az eltűnt idő nyomában / 1 órája
Római kori színházat találtak Jeruzsálemben a Siratófal mellett
A mítosz újraértelmezése / 1 órája
Soha nem látott Pasolini-képeket mutatnak be