Hírek

2016.09.14. 13:25

Tetőcserének indult - A Jókai utcai óvoda csak októberben fogadja a kicsiket

Dunaföldvár - Csak egy hónappal később, október elején tudja fogadni a kisgyermekeket a négycsoportos Jókai utcai óvoda Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

Régi vágya volt a dunaföldvári óvodavezetésnek, hogy a lapos tetejű Jókai utcai épületre új tető kerüljön - mondta Horváthné Támer Ilona, a Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója. Hőszigetelési és csapadékvíz-elvezetési problémák miatt sok gond volt a pár évtizeddel ezelőtt átadott épülettel. Az önkormányzat úgy döntött, saját erőből megoldja a cserét. A munkák július 1-jén kezdődtek. Július közepén az egyik szombaton lezúduló óriási mennyiségű csapadék azonban átírta a forgatókönyvet. Az épület beázott, súlyos károk keletkeztek, így a teljes felújítással lehet megoldani a helyzetet. Új laminált lapok lefektetésére, teljes festésre, sőt bizonyos termekben bútorcserére is szükség van. Ebből következett, hogy bár a kivitelező a tetőcserét a vállalt határidőre elvégezte, a többi munkával nem tudott szeptemberre végezni.

A felújítással párhuzamosan az Államkincstár pályázatot írt ki tálaló- és főzőkonyhák korszerűsítésére. Az önkormányzat elkészítette ennek az óvodának a pályázatát, amelyet befogadtak. Az eredményre várnak. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a folyamatban lévő munkákat a konyha teljes felújításával is kiegészítik. A tetőcsere 31 millió, a konyha felújítása 5,1 millió forintba kerül. Ha nyernek a pályázaton, ez utóbbi összeg ötven százaléka terheli csak az önkormányzatot.

Horváthné Támer Ilona igazgató rendkívüli szülői értekezleten ismertette a tanévkezdési problémát Fotó: L. Mészáros Irma

A nyári szünet lejártával a közel száz kisgyermeket az Eszterlánc óvoda másik három helyszínén tudták elhelyezni, illetve a külvégi iskola egyik termét ideiglenes óvodának rendezték be. A bölcsődés kisgyermekek pedig a felújítás befejezéséig a korábbi csoportjukban maradnak. Az óvodavezető rendkívüli szülői értekezleten tájékoztatta a szülőket a tanévkezdési problémáról. Megértően fogadták, támogatásukról biztosították az óvodapedagógusokat. Felajánlották, hogy segítenek az udvar rendbetételében, illetve szülői közbenjárásra egy pályázaton kétszázezer forint összeget sikerült szerezni bútorcserére.

Reménykednek, hogy a szeptemberi meleg idő hozzájárul a megfelelő száradáshoz, s októbertől megszépült óvodában folytathatják a nevelőmunkát.

A pedagógusokra a mindennapi teendőkön kívül sok munka vár a termek takarításával, berendezésével és otthonossá tételével kapcsolatban is.

A dunaföldvári Eszterlánc óvoda összesen kétszázötven kisgyermekről gondoskodik, tizenegy csoportban a vezetőn kívül huszonkét pedagógus, egy fejlesztőpedagógus és tizenegy dajka dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!