Hírek

2011.09.21. 02:30

Terjeszkedik a Ferrobeton

Dunaújváros - A válság utáni piac legerősebb építőipari résztvevője leszünk! - mondja a leköszönő vezérigazgató.

Pekarek János

Juhász Péter, a dunaújvárosi központú Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a részvénytársaság az ír CRH holding része - amelynek fele amerikai piacokon működik, s tavalyi árbevétele 18 milliárd euró volt, adózás előtti eredménye 500 millió eurót tett ki.


A magyar, szlovák, román és ukrán piacon jelenlévő Ferrobeton Zrt. árbevétele tavaly a válság következtében mintegy ötven százalékkal csökkent, idén azonban nullszaldót várnak. A cég nem szűkíti, hanem bővíti piacát. Magyarországon részt vesznek áruházak, ipari létesítmények (például a győri Audi) építésében is. A 430 embert foglalkoztató cég azonban rákényszerül elbocsátásokra is: több tíz embert bocsát el, elsősorban a szellemi dolgozók közül. Hatékonysági okokból egy helyi gyártócsarnokát is bezárta, ám annak munkásait és berendezéseit egy másik épületbe költöztette és foglalkoztatja tovább. Nem csökkentik szociális juttatásaikat: helyi ebédjegyek helyett általánosan használható étkezési utalványokat bocsátanak ki.

Juhász Péter viszont, aki 17 éve vezérigazgató a Ferrobetonnál, szeptember 30-val lemond beosztásáról, mivel ilyen hosszú idő után rendkívül megterhelőnek tartja ezt a munkát. Azonban a zökkenőmentes fejlődés érdekében három évig utódja, az eddigi tervezési igazgató, Vass Zoltán tanácsadója lesz. Juhász szerint ez a cég hosszútávra szóló stratégiáját mutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!