Hírek

2016.01.28. 18:25

Tejben úsztak volt elődeink...

Dunaújváros – Tejbe-vajba fürödhetek polgártársaink egykoron. Nőtt a buszjegy ára. A munkanélküliek száma is...

Pekarek János

Csütörtökön: demonstráció! Tejben úszunk! –írta címlapján elődünk, A Hírlap 1991. január 29-i  számában. Majd így folytatta: A tejtermelők, az állami gazdaságok, a termelőszövetkezetek és az egyéni gazdák tiltakoznak az alacsony felvásárlási ár és a megemelt fogyasztói ár, valamint a mezőgazdasági támogatások csökkenése miatt. Ebben látják egyik okát termékeik külföldi eladhatatlanságának. Ezért most a „feleslegessé vált” tejet – hogy jószándékukat bizonyítsák – országszerte ingyen adják. A tejtermelők arra a képtelen helyzetre kívánják felhívni a figyelemet, hogy miközben szívesen fogyasztott, egészséges táplálék a tej és a tejtermék, a lakosság mind nagyobb része számára megfizethetetlenül drága lesz, mert sem az állam, sem az ipar nem vállal részt a terhekből, minden költséget a tejtermelőkkel és a lakossággal fizettetne meg.

A Volán-vállalatok is emelik viteldíjaikat február elsejétől a helyközi és távolsági járataikon. A drágulás átlagosan 55-60 százalékos, ezen belül nagyobb mértékű a rövidebb távolságokra szóló menetjegyek áremelkedése. Csaknem ezren keresték fel a munkaközvetítő irodát tavaly decemberben, s közülük csak 57 jelentkezőnek volt állása, a többiek mind munkanélküliek voltak. Segélyt az állásnélküliek közül 334-en kaptak, ez mintegy négyszerese a tavaly januárinak. A vízórák után rövidesen fűtést mérő, illetve szabályozó berendezések felszerelése is várható. Ösztönözni kell a takarékosságra, ezt a célt szolgálja a fűtés szabályozásának bevezetése is. Mentsük meg a bölcsődéket: ez a lényege a felhívásnak, amelyet az Országos Gyermekvédő Liga juttatott el az önkormányzatokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!