Hírek

2011.05.27. 02:27

Tehetségpont épült ki a Rudas iskolában

Dunaújváros - Városunkban elsőként a Rudas iskola épített ki országosan elismert Tehetségpontot. A programban eddig körülbelül száz diák vett részt.

Szabó Szabolcs

Minderről azért tájékozódtunk, mert hosszas alapozó munka után tegnap délután a Rudas középiskolában hivatalosan is bejelentették, a városban először ezen oktatási intézmény érdemelte ki a hivatalos Tehetségpont-címet. Az országban immáron közel ötszáz hasonló géniuszbázis üzemel, ám eddig városunk vakfolt volt ezen a tehetségtérképen.

A Rudas Tehetségpontjának motorja Nyerkiné Alabert Zsuzsanna, a szakközépiskola tanára, aki elnöke a tehetségsegítő tanácsnak is. A jövő művészeit, kutatóit, mesterembereit támogató helyi pont már közel száz diákot vont be programjába. A hivatalos regisztrálást üdvözlendő, csütörtökön tehetségnapot ültek a Római körúti oktatási intézményben, Híd a tudományok és a művészetek között címmel. Az egész napos kínálatban bemutatkoztak a kutató diákok, színpadra léptek az iskola diákszínjátszói, valamint számos nívós előadás is gazdagította a fiatal tehetségek tudástárát - az űrkutatástól az atomenergia létjogosultságát vizsgáló értekezésig. A hivatalos megnyitón a város humán alpolgármestere, Gombos István is elismerően szólt az intézmény tehetséggondozásáról, majd Mányi István, a programot támogató vállalkozás vezetője arra hívta fel a diákság figyelmét, hogy a tehetség önmagában még nem eredmény, azt jól is kell kamatoztatni.

Címkék#Rudas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!