Hírek

2017.03.27. 15:25

Véget ért a Dunaújvárosi Óvoda Pedagógiai szakmai hete

Dunaújváros - Véget ért az egyhetes Tavaszi Pedagógiai Napok a Dunaújvárosi Óvoda szervezésében. Értékelünk.

Balla Tibor

Gyenes Józsefné úgy tervezi, beviszi az óvodákba a Nándori Erika gyógypedagógus által bemutatott kutyaterápiát a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére

Gyenes Józsefné a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője elmondta, két okból rendezték meg a Tavaszi Pedagógiai Napokat. Egyrészt, mert már hagyomány, hogy tavasszal megpróbálnak olyan témákat választani a kollégáik számára, amelyről úgy érzik, hogy szükségesek, aktuálisak, másrészt új szemléletet adhat, segíthet elindítani az elmélyülést a témában. A lényeg, hogy a programokból profitáljanak szakmailag az óvónők, gyarapodjon a tudásuk, be tudják építeni a napi munkájukba. A másik ok, hogy a Dunaújvárosi Óvoda elnyerte a Bázisóvoda címet és ennek keretében helyet biztosítanak a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ képzéseiknek is, hogy kiszélesedhessen az ő ismeretterjesztésük.

Fontos segítség lehet a Dorn Henriett által bemutatott stresszkezelési technika az óvónők számára Fotó: Ady Géza, Zsedrovits Enikő

Voltak olyan előadások, amelyeken máshonnan érkezett óvodapedagógusok is részt vettek, Adonyból, Ercsiből, a környékbeli óvodák intézményvezetői is eljöttek.

Úgy tűnik, a témák és az előadók kiválasztása is jól sikerült, hiszen a konferenciaterem minden nap megtelt érdeklődőkkel. Kiemelte a stressz kezelés témakörét, ami a napi gyakorlat része, hiszen az óvodapedagógus stresszben dús munkahelyen dolgozik. Ezért fontos a jó kommunikáció is. A szülők érzékenyek, gyakran számon kérőek, tisztában vannak a jogaikkal. Fontos a hatékony kommunikáció. Az SNI-s gyerekekről szóló előadás azért volt fontos, mert rohamosan nő országosan a sajátos nevelési igényű gyermekek száma. Míg 2015-ben 6000 főt regisztráltak, addig 2016-ban már 8000-re nőtt a számuk. Fontos tehát gyakori továbbképzéssel felkészíteni a pedagógusokat erre, hogy sikerélményük lehessen.

A résztvevőknek nagyon tetszett az előadássorozat, mindenki elégedetten, új impulzusokkal feltöltődve távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!