Hírek

2017.03.21. 17:45

Társadalmi munkában fejlesztik a baracsi horgásztavat

Baracs - Rendet raknak, kerti bútorokat telepítenek és világítást építenek. Nevet még nem kapott a tó, de gondolkodnak rajta.

Horváth László

Amint megjelenik az első horgász a tó környékén, akkor biztosan itt a tavasz - mondhatják a hal és a halfogó sport kedvelői. Így volt ez az múlt héten szombaton a Baracs Horgász Civil Társaságnál is, amelynek tagjai idén már próbálkoztak egy társadalmimunka-programmal, de a tűzgyújtási szabályok miatt akkor nem jött össze. A mostani alkalommal azonban semmi sem akadályozta a tagokat, hogy rendet rakjanak tó körül, újabb padokkal gyarapítsák a területet és világítás fejlesztésnek is nekifoghassanak. A munkálatokról Söregi József elnököt kérdeztük.

A baracsi horgászok nem ijednek meg egy kis közös munkától. Elöl Tóth János mellette Söregi József, a horgászcsoport vezetője Fotó: Horváth László

- Felajánlásnak köszönhetően villanyvilágítást építünk a tóra 100-150 méter hosszúságban. A tópart takarítása mellett a tagok egy része ehhez készít árkot. Július elsejétől a hét végi napokra tervezzük az éjszakai horgászat lehetőségének bevezetését. Egyébként napkeltétől napnyugtáig hódolhatnak kedvtelésüknek a természet és a pecázás szerelmesei. A tónak még nincs neve, de már gondolkodunk rajta, milyen elnevezés illene rá - ismertette röviden a szombati, víz körüli eseményeket Söregi József a horgásztársaság vezetője.

Baracson a megújult horgásztársaságnak ez a harmadik éve. A vízfelület kilencven főnek nyújt remek kikapcsolódási programot, ahol a pecások vendégei is kitűnően érezhetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!