Hírek

2013.07.18. 18:05

Táncok kis hazánkból

A Munkásművelődési Központ nyári kézműves táborához kapcsolódóan minden héten csütörtökön táncház és gyermekeknek szóló színházi előadások várják az érdeklődőket.

Szabó Szabolcs

A Táncház és vásári komédiák címmel futó sorozatnak szépen felépített hagyománya van már a Munkásművelődési Központban. A táncos csütörtöki matiné szépen beépült a kézműves tábor programpontjai közé, ám külsősként is bátran látogatható. A programsorozat közel egy hónapja indult, az első táncszínházi foglalkozáson kalocsai táncokkal ismerkedhettek meg a fiatalok.



Az összesen hat alkalomból álló sorozat ötödik részében Suplicz Mihály vezetésével a hazai néptánchagyománnyal ismerkedhettek meg a diákok. A Magyarország az én hazám – táncok kis hazánkból címmel jelentkező foglalkozáson remek hangulat kerekedett csütörtök délelőtt a Munkásművelődési Központban.





A résztvevők többet között olyan mezőföldi táncokkal is megismerkedhettek, mint például a perkátai „kendős”, a Sudridom. A művelődési központ népszerű táborának utolsó turnusa a jövő héten hétfőn, indul, így a következő hét csütörtökön zárul a táncmatiné is. Akik lemaradtak volna az eddigiekről, azoknak mindenképpen érdemes lesz bekukkantani a Baracsi Tánc-együttes bemutatójára – Ábelesz Kóbelesz címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!