12°
24°
12°

Az országos tüntetésre Dunaújvárosból közel 150 fő indul majd útnak, három busszal és személyautókkal

Dunaújváros – Az Országgyűlés épülete előtt, a budapesti Kossuth téren tüntetnek a pedagógusok és támogatóik az oktatás megreformálásának érdekében délelőtt tizenegytől.

Eddig negyvennégy különböző szervezet csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett szombati budapesti, Kossuth téri tüntetéshez. Azt szinte fölösleges mondani, hogy a társ-szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is ott lesz (a PDSZ elnöke, Mendrey László határozottan kijelentette: mennek tüntetni!), ám emellett még olyan, valóban csak a példák között szemezgetve talált szerveződések is bejelentették részvételüket, mint a Szülői Fórum az Autista Gyerekekért, a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete, a Szociális Ágazatban dolgozók Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete, az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, vagy a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Elvégre az ő tagjaiknak is vannak gyerekeik vagy unokáik, akik iskolába járnak, tanítanak, érzik a bajt…

Haraszti Julianna, a Pedagógus Szakszervezet helyi vezetője a DH-nak elmondta, a mai országos tüntetésre Dunaújvárosból közel 150 fő indul majd útnak, három busszal és személyautókkal.

A PSZ egy korábbi közleményében kiemelte: radikálisan csökkenteni kell a tanulói munkaterheket, csökkentve a kötelező tanórai foglalkozások számát, a kötelező tananyagot, megszüntetve az egész napos benntartózkodást az iskolában.

A PSZ meggyőződése, felül kell vizsgálni a pedagógusok foglalkoztatási szabályait, visszaállítva a fix kötelező óraszámokat, megszüntetve a harminckét órás kötött munkaidőt.

A PSZ meggyőződése, javítani kell mindazoknak a bérhelyzetén, akik a köznevelési intézményekben nem tartoznak a pedagógus-életpályamodell hatálya alá.

 

 


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
4
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
5
Már kézben vannak az első jogosítványok
labdarúgás
Rangadót vesztett az U19-es együttes
Bajnokok Ligája / 1 órája
Nem bírt a Dortmund az APOEL-lel
A Real Madrid és a Tottenham Hotspur szintén döntetlent játszott, a Manchester City legyőzte a Napolit.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető édesapánk, *SCHMIDT BÉLA* életének 85. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 20-án 14 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BOGNÁR ISTVÁN* 73 éves korában örökre megpihent. Temetése szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család
női vízilabda / 3 órája
Holnap újabb hazai bajnoki
Gallai Péter
DKKA / 3 órája
Tízperces fekete lyukakat mellőzni!
JANKÓ ÁRPÁD
Hibátlanul szerepeltek / 3 órája
Fölényes győzelmekkel tértek haza
Gallai Péter
edzőváltás / 3 órája
Kanadai edző a Bikáknál
Csillagok háborúja / 4 órája
Megvan, mi lesz a Han Solo-film címe
jubileum / 4 órája
Hajnalig tartó bulival ünnepelt a Delta Rock Band
BALLA TIBOR