Hírek

2010.07.27. 02:26

Támogató jegyet is lehet még váltani - Minden adomány fontos!

Rácalmás - A helyi Vöröskereszt szervezésében jótékonysági bál helyszíne lesz pénteken a Jankovich-kúria. Gyűjtés az árvízkárosultakért - felajánlók és felajánlásaik: mindenki segíthet.

Szabó Szabolcs

A kezdeményezést még július elején Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi vezetője hívta életre az árvízkárosultak megsegítésére. Mint lapunknak fogalmazott: - Terepmunkánk során tapasztaltuk, elsősorban már nem ruhaneműre van szükség az ár- és belvíz sújtotta településeken, hanem tartós élelmiszerre, építőanyagra, és természetesen az újjáépítéshez elengedhetetlen vaskos forintokra.

A Vöröskereszt hívó szavára elsőként a rácalmási önkormányzat jelentkezett, és felajánlotta a bál helyszínéül a Jankovich-kúriát. Az összefogáshoz számos ismert művész is csatlakozott, akik ingyen vállalták a pénteki fellépést.

A pénteki programcsokor délután négy órakor kezdődik majd. A szervezők felhívásukban is hangsúlyozták: minden adomány egyformán fontos. Aki két kiló lisztet, vagy egy doboz mosóport ajánl fel, azt is szeretettel várják. Emellett a vendégek vásárolhatnak - előzetesen - vacsorajegyet ötezer forintért, és/vagy támogató jegyeket egy-, két- és ötezer forintos címletekben.

A Vöröskereszt tervei szerint az adományt nem apróznák el, tehát nem osztanák szét a gondokkal küzdő települések között, hanem minden pénzbeni és egyéb felajánlás egy kiválasztott települést segít majd. E kérdésben döntés még nem született, de a helyi szervezet céljai között egy Fejér megyei település támogatása szerepel.

A kezdeményezéshez lapunk is az elsők között csatlakozott. Július 30-án kalapács alá kerülnek a DH-nak ugyanerre a célra felajánlott relikviák! Takács Krisztián, Magosi Bálint, Azari Zsolt, Nagy Ivett sportrelikviái kalapács alatt. A bál részletes programját és a fellépők névsorát későbbi számunkban közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!