Hírek

2017.09.05. 07:05

Folyékony szappan, kéztörlő került a szakképző iskolákba

DUNAÚJVÁROS A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egységes, új szerződése alapján az idei tanévtől mind a hét tagintézményükben megváltozott a takarítási rend, a módszer és vele a minőség is.

Balla Tibor

Valljuk be, mindannyian hajlamosak vagyunk egy szálloda, intézmény, egy iskola, de akár egy ország megítélését is arra alapozni, amit a mellékhelyiségekben tapasztalunk! Az ott látott higiénia, igényesség kivetíti a fenntartó gondolkodását, gondosságát. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hét tagintézménye eddig – tisztelet a kivételnek – nem dicsekedhetett túlzottan ezen a téren. Bizony előfordult, nem hogy folyékony szappan, vagy kéztörlő nem volt a mellékhelységben, de még vécépapír sem mindig. Ez mostantól megváltozott.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetése megelégelte a korábbi állapotot, és a tisztítószerek és eszközök egyik prémiumgyártójával szerződést kötött mind a hét tagintézményének ellátására. Szeptember elsejétől tehát a város minden szakképző intézményében a mellékhelyiségben van folyékony szappan, kéztörlő és vécépapír. Bármilyen profánul is hangzik mindez, gondolván, hogy a XXI. században ez a minimum, ami elvárható egy közintézményben, ám mégis szükség volt erre az intézkedésre.

A forgalmazó bemutatót tartott, hogyan kell feltölteni, használni az eszközöket Fotó: Fábos Zsolt

De nem csupán ennyiről van szó. A takarítók is korszerű, minőségi eszközöket kaptak mindenhol, kétfázisú takarítókocsikkal dolgozhatnak ezentúl, ráadásul alapvetően környezetbarát szereket használva. Természetesen egyes makacs szennyeződések megkívánják továbbra is az erősebb, kevésbé öko minősítésű anyagok használatát, ám a törekvés a környezetkímélő szerekre irányul.

Az iskolák már megkapták az eszközöket és szereket, a forgalmazó kiképezte a személyzetet azok rendeltetésszerű használatáról, és ha minden előírást be tartanak, akkor a higiénia egy magasabb szintre lép a város szakképző intézményeiben.

Az influenzás időszakban egy másik, speciális kézmosóval töltik majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!