Hírek

2017.07.24. 15:30

Tábor tartottak a perkátai gyerekeknek a szociális központban

Tábort szerveztek gyerekeknek a szociális központban Perkátán. Kirándulással és különböző foglalkozásokkal készültek számukra.

Horváth Dóra

Július 10-e és 14-e között gyermektábort szervezett a Perkátai Szociális Központ a településen. Az eseményen ötéves kortól 12 évesig vehettek részt óvodások és iskolások, akik számára színes programokkal készültek a szervezők.

A Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ Kínát bemutató állandó kiállítását is megnézték a gyerekek

Reggel, érkezéskor szendviccsel és üdítővel vártak minden kis táborozót, majd kezdetüket vették a nap programjai. Kézműves-foglalkozásban, meseklubban és ügyességi játékokban vehettek részt a gyerekek, valamint többször meglátogatták a játszóteret is a hét folyamán. Szerdán kirándulást szerveztek a központ munkatársai, amelynek során Perkátát ismerhették meg közelebbről a táborban részt vevők, majd pénteken a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központba látogattak el, ahol az intézmény kiállításait, s a felújított Győry-kastély épületét is megtekinthették.

- Intézményünk célja volt, hogy a gyerekek jó hangulatban és barátságos légkörben töltsék el a rendelkezésre álló öt napot - írta Kovács Ferenc, a Perkátai Szociális Központ munkatársa a táborral kapcsolatban.

A programot pénteken pizzázással zárták, ahol a gyerekek összegezték tábori élményeiket, beszélgettek egymással és a szervezőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!