Hírek

2016.01.29. 17:59

Sztojka Csaba szerezte meg a mandátumot

Dunaújváros – A helyi választási bizottság ülésén a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat megüresedett mandátumának a betöltése volt a feladat.

Körmendi Erzsébet

A 2014 októberében megválasztott Győrfiné Szécsi Beatrix írásban lemondott 2016. január 12-én a helyi roma nemzetiségi települési önkormányzati képviselői mandátumáról. A törvény szerint helyére a következő legtöbb szavazatot elért jelölt lép. Csakhogy szavazategyenlőség alakult ki: két képviselőjelölt nem szerzett mandátumot, akikre azonban azonos számú érvényes szavazatot adtak le a választópolgárok, Sztojka Csaba és Sztojka Sándor egyaránt 15-15 voksot kapott, ezért köztük sorsolással kellett eldöntenie a választási bizottságnak, hogy ki kerüljön be most az önkormányzatba. A helyi választási bizottság tegnapi ülésén a két képviselőjelölt nevét tartalmazó, bélyegzővel ellátott lapot, borítékban helyezték be a lezárt urnába, ahonnan Balog Edina, a HVB választott tagja kézzel kisorsolta a mandátumot szerzett képviselő nevét. A sorsolás eredményének megállapítását követően a helyi választási bizottság kihirdette a határozatát, amelynek értelmében Sztojka Csaba (a PHRALIPE jelöltje) töltheti be a helyi roma önkormányzatban megüresedett mandátumot. A határozat ellen fellebbezésnek van helye, a fellebbezést úgy kell benyújtani, hogy az 2016. február 1. 16.00 óráig megérkezzen a helyi választási bizottsághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!