Hírek

2015.05.27. 16:41

A szövetségi közgyűlésen munkahelyekről, városfejlesztésről volt szó

Dunaújváros - Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester képviselte Dunaújvárost a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor elfoglaltságai miatt a polgármestert helyettesítette Gombos István alpolgármester a szövetségi ülésen. Lapunknak elmondta: a polgármester azzal bízta meg, hogy két fontos témakörben képviselje Dunaújvárost, és tegye fel a kérdéseit a Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyűlésén résztvevő kormányzati és állami vezetőknek, szakembereknek. Jelesül: a földterületek és a munkahelyteremtés vonatkozásában szeretnénk segítséget kérni. A Hódmezővásárhelyen megtartott rendezvényre ugyanis hivatalos volt előadóként Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Rákossy Balázs, az európai uniós támogatások felhasználásáért felelős államtitkár, akivel korábban már tárgyalt Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a városfejlesztési elképzelésekről, és annak a 7,4 milliárd forint támogatásnak a felhasználásáról, amelyet Dunaújváros hasznosíthat az elkövetkező években.

Gombos István szerint érdekes és figyelemre méltó előadások voltak a közgyűlés mindként napján. Meghallgatták például dr. Zongor Gábor államtitkárt, Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelési államtitkárt, dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt, dr. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. Az előadások után konzultáció volt a témakörökben, ugyanis a kormánypolitikusokat érdekelte a megyei jogú városok vezetőinek véleménye, észrevétele.

Dunaújváros szempontjából a szövetségi ülés második napja volt az érdekes, amikor dr. Rákossy Balázs tájékoztatója után dr. Pintés Sándor belügyminiszter a Hogyan tovább megyei jogú városok? kérdéskörről beszélt, Lázár János pedig mondandójában arra is kitért: sok város van bajban, amikor földterület hiányában nem tud fogadni befektetőket. Dunaújvárosban is kevés az önkormányzati terület, ami nehezítik a befektetők, ezáltal a munkahelyteremtő beruházások letelepedését. Gombos István kérése kedvező fogadtatásra talált: azt ígérték, hogy megvizsgálják a problémát, és Lázár János miniszter támogatásáról biztosította a városunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!