Hírek

2014.06.30. 16:55

Szlemszüzek a házban

Dunaújváros - Meglepően tartalmas városmegfejtésekkel szolgáltak az I. Dunaújvárosi Slam Poetry Bajnokság résztvevői a Kortárs Művészeti Intézetben. Újra betalált a Szüret!

Már eddig is számos sikeres programot köszönhettünk a Szüret szervezőcsapatának, így borítékolható volt, hogy az első hivatalos újvárosi slam poetry találka is jó kezekben lesz. Lett is. A zsűriben ott csücsült a műfaj két, a az irodalom frontján is vaskosan teljesítő meghatározó alakja: Simon Márton és Pion István személyében, az újvárosi szlemmereket pedig a Színész Bobként regisztrált figura indította a hangulatos szócsatába. A téma adott volt, a fiatal szövegipari munkásoknak Dunaújvárosról kellett regélniük.

A (ön)terápiás generációs mélyfúrást tisztesen elvégezték a műfajjal és saját tehetségükkel egyelőre még csak birkózó fellépők: mégpedig meglepően jól és hitelesen! Az érezhetően tudatosan építkező, rappel, strófával, dallal vegyített szövegekben volt tempó, ötlet, kritika, szánalom, gúny és temérdek szeretet e városka és lakói iránt. A helyi irodalmi front egyik jeles képviselője, Kiss Kálmán tanár úr annyi kritikát jegyzett meg bölcs szándékkal, hogy talán nem kellene papírról olvasni a szöveget a szlemmelőknek, de szerintük ez így bőven a tűréshatáron belül volt elsőre. A randevút Suplicz Márton nyerte Körösztös Gergő és Kádár Gábor előtt, a közönség pedig Budai Barnát találta a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!