Hírek

2013.01.16. 18:40

Színházi tudósító kerestetik - Legyél te is a DH szerzője!

Dunaújváros - Érdekel a színház és az irodalom? Szívesen írnál cikket, esszét, reklámszöveget? A Bartók színházzal karöltve indít pályázatot a Dunaújvárosi Hírlap. Írásra fel középiskolások!

Szabó Szabolcs

Érdekel az irodalom és a színház? Van benned kreativitás és egy jó nagy adag íráskészség? Mindezek mellett kipróbálnád magad újságíróként is? Akkor ne habozz, itt a Bartók Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Hírlap közös játéka, amelyre főként középiskolás diákok jelentkezését várjuk. A teátrum február 8-án mutatja be Dömötör Tamás rendezésében Sirály  Csehov árnyékában című  dramatic reality előadását, amelyhez médiatámogatójával - a Dunaújvárosi Hírlappal - egy rendhagyó pályázatot is csatolt.

Négy témakörben várjuk a tudósításokat, az interjúkat, a portrékat és az esszéket, vagy akár reklámszövegeket. Írjatok mai hangnemben, jelen korba helyezve, akár ma élő személyekre építve...

Színpadon a Bánki drámatagozatos diákjai. A diákszínjátszók már számtalanszor bizonyították, hogy helyük van a színpadon. Most jó tollú kreatív diákokat várunk új pályázatunkra: legyél a tudósítónk (Fotó: Lázár Zsolt)

Ha a te írásodat találják a legjobbnak, ingyen nézheted meg a Sirályt és pályamunkád megjelenik a Hírlap SÉTA mellékletében. A témakörök:

1. Ugyanazt a pályát választottam, mint az anyám (Háttér:  A fiatal pályakezdő  író, rendező, Terpljov, izgatottan várja, első színházi előadásának fogadtatását. Édesanyja az elismert színésznő nem kíváncsi fia újító elképzeléseire, gúnyos megjegyzéseivel tönkreteszi a darabot, kineveti, kínos helyzetbe hozza. A generációs különbség miatt eltérő véleményük van a színházról.)

2. Trigorin és Arkagyina kapcsolata válságban. (Háttér: A híres író új múzsát talált, egy fiatal színészi ambíciókkal rendelkező vidéki lány, Nyina személyében. A kapcsolatot  rossz szemmel nézi az elhagyott Arkagyina. )

3. Egy színésznő kivirágzása és hanyatlása. (Háttér: Nyina egy vidéki bölcsész lány, akinek gyerekkori álma, hogy egyszer híres színésznő legyen. Az élet azonban próbára teszi.)

4. Hová tűnt a fiatal író, az új formákat hirdető színházi alkotó, Trepljov? (Trepljov kezdeti sikerei ellenére magányos él. Anyjával, a híres színésznővel nem rendeződött a viszonya, holléte jelenleg nem ismert.)

Az írásokat február 3-ig várjuk e-mailen: [email protected] címre. Jelige "Tudósító kerestetik" Terjedelem: max egy A4-es oldal, 12-es betűméret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!