Hírek

2017.07.25. 16:45

Szeptembertől újra szép lesz a mezőfalvi Nefelejcs óvoda

MEZŐFALVA Alaposan átalakítják a több mint százéves épületet. Lehet, ősszel rá sem ismernek majd a gyerekek.

Horváth László

Faláthelyezés, villanyszerelés, ablakcsere, csak hogy néhányat említsünk az éppen folyó munkálatokból a mezőfalvai Tündérkert óvoda felújításából. És hogy vannak a gyerekek? Nos, ők köszönik, remekül. Az ilyenkor szokásos összevont csoport az átalakítás idejére a Kiss Kálmán Művelődési Házban talált ideiglenes otthonra. A héten még vigyáznak egy 12-20 fős csapatra. Augusztus 31-ig azonban teljesen bezár az óvoda. A felújítási munkák már bőven elkezdődtek. Óvodakezdésre sokkal szebb és modernebb, s nem utolsósorban törvényileg is megfelelő körülmények között kezdődhet a nevelés. Az óvodában jártunk Kovácsné Huber Zita igazgatónővel.

- TOP-forrásnak köszönhetően több mint kétszáz millió forintot költhet az önkormányzat óvodánkra, így nemcsak tornaszobával és két új helyiséggel gazdagodik az intézmény, de a nagy építkezés előtt alaposan megújul a régi épület is - mondta az óvodavezető. Hozzátette: - Ahol állunk, ez a régi iroda. Az áthelyezett falaknak köszönhetően - mivel több ilyen is lesz - megnövekszik a gyereköltözők alapterülete. Ezenkívül festés, külső falszigetelés, fűtés-korszerűsítés, a villamos hálózat teljes kiépítése és még más munkák teszik teljessé az épület felújítását.

Óriási átalakítások és falbontások után tágasabb és korszerűbb óvodába járhatnak majd a gyerekek - mutatja Kovácsné Huber Zita óvodavezető a feldúlt irodahelyiséget
Fotó: Horváth László

Kuriózumként említhető, hogy minden terem internetes csatlakozási pontot kap, amivel a mai kornak megfelelő, modern nevelőmunkára is lehetőség adódik. Szintén különlegesség lesz az ablakok cseréje, amit külső megjelenésben a százéves épülethez igazítanak, belül pedig a terem stílusával harmonizál a kialakítás. A munkák során teljesen új és zárt előtéri folyosót építenek ki, így az időjárás okozta nehézségek elkerülhetőek az ebédlőbe vonuláskor. Ha a konyhafelújítás is nyer a pályázaton, úgy végig zárt folyosó köti majd össze az intézményt az ebédeltető hellyel - ismertette az éppen folyó munkálatokat Kovácsné Huber Zita óvodavezető.

Mezőfalván hamarosan megszépült és korszerű körülmények között fogadhatják a legkisebb korosztályt. A kiváló pedagógiai munka mellett immáron a környezet is méltó lesz a több mint százéves nevelői tradícióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!