Hírek

2014.07.25. 18:40

Szép és vonzó lesz a dunaújvárosi kemping

Dunaújváros - Nagy erőkkel dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei a kempingben már több mint egy hónapja. Az életveszélyessé amortizálódott nádtetős társalgó helyreállítása látványos.

Körmendi Erzsébet

Nótás Attila munkagéppel temette be a korábban kialakított közmű árkokat

A nyolcvanas években a kemping egyik vonzereje volt Dunaújvárosnak. Még hollandiából is érkeztek turisták a Dunán kajakokkal, kenukkal, és rendszeresen nálunk szálltak meg. Túlzás nélkül állíthatjuk, imádták a kempinget.

Az önkormányzat, illetve a területet üzemeltető DVG Zrt. vezetői szeretnék visszacsalogatni a dunaújvárosi Duna-partra a kemping lepusztulása miatt innen elpártolt kirándulókat, sátorozókat. A szabad strand fejlesztése folyamatos. A kemping is látványos változásokon megy keresztül. Gergő Edmond, a vagyonkezelő szolgáltatási ágazatának vezetője kalauzol a munkaterületen. Már a kapunál felfigyelünk rá, hogy földmunkák nyomai tarkítják a területet, a frissen betemetett munkagödrökből áramellátást szolgáló vezetékek állnak ki mint kiderül, teljesen felújítják a kemping villamos rendszerét, ennek nyomait láthatjuk több helyen is. A kaputól jobbra, a tavaly felépített faházak előtti területet kitisztították egészen a kerítésig, ott a lakókocsival érkezőknek alakítanak ki területet, az áramvételezési bóják már sorakoznak középen. A sátorozóknak a kemping másik végében, a bal oldali részen alakítanak ki hasonlóan szép területet.

Acéltalpakkal erősítették meg a társalgó fa pilléreit és zsindely borítást kap az építmény

A faházakra visszatérve: mindkét építményben kettő apartman - tehát összesen négy várja majd saját szobákkal, fürdővel, társalgós konyharésszel a vendégeket. Most kezdik felszerelni, lakályossá tenni ágyakkal, szekrényekkel, hűtővel, tévével. Mögöttük még két ilyen ház épül, az alapjuk már kész.

A működési engedély feltétele a fedett főző, mosogató, mosó helyiség. Ennek kialakításán is dolgoznak, az épület teraszos része étkezésre is alkalmas lesz. Szintén feltétel a kémiai wc-kiöntő és leeresztő hely a lakókocsisok számára. A vizes blokkokba az új szanitereket már beszerelték, a festés, az apró javítások vannak hátra.

Gergő Edmond mutatja a lakókocsis áramvételező póznákat

Látványos megújuláson megy keresztül a közösségi helyiség, amely a nádtető helyett zsindely borítást kap, a födémet belülről újra lambériázzák. Az elkorhadt fa pilléreket megerősítették még hattal, alul acél vázat kapott, hogy az árvíz se tegyen benne kárt. Az építmény esős időben társalgóként szolgálhat a kempingezőknek. Gergő Edmond szerint jövő nyáron már szeretnék, ha itt szállnának meg a vízitúrázók. Abban is gondolkodnak, hogy akár a táborszervezésbe is bevonhatnák ezt a szép helyet.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!