Hírek

2017.05.17. 17:20

Az előrelátó vásárlók biztosra mennek: listát írnak a szükséges növényekről

Ki ne szeretné minél csinosabbá varázsolni kiskertjét, erkélyét?! Nosza, irány a piac, vásároljunk csodaszép virágokat, amelyek akár ősz végéig is ékesíthetik majd környezetünket!

Kovács Anita

Nyilván egy balkon kisebb lehetőséget biztosít arra, hogy sokféle virággal borítsuk be, de ami a hátránya, az az előnye is: hiszen az otthonunkban van módunk arra, hogy alaposabban gondozhassuk növényeinket. El is kél a gondoskodás, különösen a muskátli igényli a rendszeres locsolást, a tápoldatozást és azt, hogy amikor kell, eltávolítsuk az elszáradt leveleket. Az ezerszínű petúnia is hasonló odafigyelést igényel, amíg a vinkát inkább az igénytelenebb fajták közé sorolhatjuk. Utóbbi jól tűri a szárazságot, és azt se felejtsük el, hogy késő őszig gyönyörködhetünk virágaiban. Egy kis tápoldatért cserébe pedig sok-sok virággal örvendeztet meg bennünket. No, de lássuk az árakat. A petúnia és a vinka 100-150 forintért szerezhető be, a muskátli 400-500 forintot kóstál tövenként. A szép bokrosra megnövő sárkány begóniáért három- és hatszász forint között kérnek az árusok.

Mindenesetre jó észnél lenni, mert a legtetszetősebb növények hamar elkelnek, de meglepetésemre, van, aki gondosan, előre megtervezi a virágoskertjét, így listával érkezik a piacra, így mindenből pont annyit vásárol, ami kényelmesen elfér a kertjében. Én jellemzően kevésbé vagyok ilyen előrelátó, így amikor múlt héten a Pistike névre hallgató törpe nebáncsvirágba botlottam , és jól kifaggattam az eladót a növény paramétereiről, egy pillanat alatt döntöttem: kell! Jól bírja az árnyékot, a "ridegtartást". Tesztelem egy ideje, és kijelenthetem, valóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!