Hírek

2016.01.11. 19:32

170 tonna só fogyott - Már az újabb havazásra készülnek a város útjait gondozó DVG Zrt.-nél

Dunaújváros - Már a következő havazásra készülnek a város útjait kezelő DVG Zrt.-nél. Értékelés, erősítés.

Szabó Szabolcs

- A múlt hét legkeményebb napja számunkra és talán az utakon közlekedők számára is a szerda éjszaka volt. Az összes munkagépünk kint volt az utakon, plusz átlagban 50-60 fő segítette a munkát. Az elmúlt napokban közel 170 tonna sót szórtunk ki és mivel az előttünk álló hétvégére is hasonló mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadékot jósoltak térségünkre, így már most megkezdtük a szükséges felkészülést - mondta el lapunk megkeresésére Iván László, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátora, aki hozzátette, a szükséges lesz, készek több kis és nagy munkagépet bevonni az utak és a járdák tisztítására.

A jegesedés ellen - sokan takarították a járdákat az elmúlt napokban a belvárosban is
Fotó: Ady Géza

- A múlt hetihez hasonló intenzív havazás esetén terveink szerint növeljük a területen dolgozók számát is. Észleltük, hogy az autósok számára komoly feladványt jelent a parkolók tisztítása, így amíg lehetőségeink engedik, szeretnénk ebben is segíteni. Célunk, hogy előbb a főbb útvonalakat, majd fokozatosan a mellékutakat is megtisztítsuk, ám ez némi idővel jár, ezért kérjük a lakosság türelmét - tette hozzá Iván László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!