Hírek

2011.01.04. 03:29

Százezer lapot pecsételtek

Közel százezer üdvözletet küldtek idén a nagykarácsonyi Szeretet Postán keresztül az emberek rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek.

Körmendi Erzsébet

Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója azt mondta a Szeretet Posta megnyitóján advent első vasárnapján: bár a mai világban már a Mikulás is tud e-mailt fogadni, bízik abban, hogy sokan ragadnak inkább tollat, és karácsonyi üdvözlőlapokkal, levelekkel köszöntik ismerőseiket. Igaza lett. A szeretet ünnepe előtt valóban előkerülnek a szép, hagyományos képeslapok... Lendvay István, a dunaújvárosi főposta vezetője szerint közel százezer küldeményt továbbítottak Nagykarácsonyon át. A nagy munkát úgy oldották meg, hogy falubeli lakókat alkalmaztak, ők segítettek a pecsételésben, a feldolgozást pedig Dunaújvárosban oldották meg. Az adventi postát karácsony előtt egy nappal zárták be, de még mindig vannak kóborló levelek, olyan például, amely Ausztráliából késve érkezett. Természetesen ezt is ünnepi bélyegzővel látják el, és továbbítják a címzettnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!