Hírek

2015.01.18. 16:01

Szalagos végzősköszöntő a Lorántffy középiskolában

Nagy Szimonetta gyönyörű dallal alapozta meg a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola szalagavatójának hangulatát szombaton este a Dózsa moziban.

Körmendi Erzsébet

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola három végzős osztályának szalagavató ünnepségére gyűltek össze a családtagok, rokonok, barátok a mozi nézőterén, hogy lássák az örömteli arcokat, a búcsúzni készülő tizenkettedikesek táncát – hogy együtt ünnepeljenek velük.

Nagy Szimonetta gyönyörű dallal nyitotta meg a Lorántffy szalagavatóját. Az osztályok csodás keringőket és vidám zenés-táncos műsorokat mutattak be. (Fotó: Ady Géza)


– Idén is derűs, életerős fiatalok készülnek kilépni az életbe, akik a mögöttük hagyott évek alatt bebizonyították, nem futnak el a feladatok elől. Bizonytalan lépésekkel érkeztetek hozzánk 2011-ben, és ma nem gyerekként távoztok az iskolánkból. Több történt az elmúlt négy évben, mint tudásátadás. Senki nem veheti el a négy év csodáját, a közös pillanatokat, a boldog diákéveket tőletek. Megtöltöttük a képzeletbeli tarisznyáitokat szellemi kincsekkel, emlékekkel, amikhez nyúlhatnak majd, mert van múlt amibe kapaszkodni lehet – mondta köszöntőjében Őszi Attila, a szakközépiskola igazgatója, végül a következővel zárta gondolatait:

– Bármire képesek vagytok, csak legyenek céljaitok, és küzdjetek értük – ez a Lorántffy iskola szalagavató üzenete.

Az igazgató a szép, elbocsátó szavak után az osztályfőnökök – Molnárné Szabó Edina, Fülöp Marianna és Verasztóné Zsiga Orsolya – szíve fölé feltűzte a búcsúzó osztályok szalagját, majd a tanárok vezetésével színpadra vonultak az osztályok, és a szalagtűzés ünnepélyes percei következtek.

A végzős tanulók keringőkkel és zenés-táncos műsorral mutatkoztak be a vendégeknek. A szalagavató után pedig közös vacsora zárta az este hivatalos programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!