21°
10°

Szakmák Napján a Rudasban

Dunaújváros – Szakmák Napja címmel debütált a Rudas középiskola minden ágazatát érintő interaktív tudásbázisbővítő programja.

Illemtantól a drónokig: Hulladékművészet, a XXI. századi tőzsde titkai brókerszemmel, Lego-robot bemutató – csak hogy néhány izgalmas témakört említsünk a Rudas középiskola új, remélhetően hagyományteremtő programjából, amely Szakmák Napja gyűjtőcímmel kínált tanórán kívüli, mégis az adott képzési ág oktatási programjához szervesen kapcsolódó előadásokat az intézmény diákjainak. A Szakmák Napján összesen hat ágazat tanulói több mint húsz szakmai előadáson vehettek részt, mindez kiegészült gyakorlati bemutatókkal, sőt még egy nem mindennapi társasjátékkal is. Mint Orbán Máriától, a Rudas középiskola gyakorlati oktatásvezetőjétől megtudtuk, a diákok örömmel fogadták a rendhagyó programokat, így az intézmény partnerei és támogatói által is segített előadássorozat várhatóan a következő tanévben is jelentkezik majd.

– E héten szerdán először jelentkezett a Szakmák Napja a Rudasban, amely két fő célkitűzéssel szerveződött. Egyrészt, szerettünk volna némi plusz motivációval szolgálni az adott szakterületeken tanuló diákoknak, másrészt a kötelező tanórai anyagon túl plusz információval, tudásanyaggal megismertetni őket – mondta el megkeresésünkre Orbán Mária gyakorlati oktatásvezető, aki számos fontos részletre is kitért:

– Az intézményünket támogató szponzoroknak köszönhetően számos neves előadót sikerült megnyernünk a programhoz, így nagyon sok értékes és hasznos előadás várta a diákjainkat mind a hat ágazat kínálatában. Külön köszönet illeti partnereinket, akik előadásokkal és szakmai támogatással is segítették ezt a több száz diákot megmozgató rendezvényt, amely a terveink szerint a következő években beépül majd az iskola életébe – tette hozzá Orbán Mária.

A hat ágazat sűrű programkínálatából az alábbiakban csak néhány érdekes előadáscímet emelnénk ki:

Agyhullám alapú figyelemvizsgálat – Katona József interaktív előadása, Viselkedéskultúra – de minek – Görög Ibolya főiskola docens előadása.

A visszajelzések szerint a diákok remekül fogadták a programot, amely remélhetően jövőre is jelentkezik majd.


Legolvasottabb

1
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
2
Baleset történt a Vasmű úton!
3
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
avatás
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
Európa Liga / 3 órája
Pontokat vesztett a Milan és a Dinamo Kijev
Mindkét csapat döntetlent játszott.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
baleset / 4 órája
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
police.hu
tizenegyedik forduló / 5 órája
Az FC Dabas hét meccs óta veretlen
Gróf András
magyar kupa első forduló / 5 órája
Előnyben az Újváros
Gróf András
6 órája
A légiósok csapata nyert a Kohász ellen
JANKÓ ÁRPÁD
Európa kulturális fővárosa / 7 órája
Dunaújváros örömmel támogatja Székesfehérvár pályázatát
Körmendi Erzsébet
derekasan vitézkedtek / 7 órája
Megbotlott a DASE a Mecsekalján
Jankó Árpád