Hírek

2017.03.29. 13:31

Menyhárt Attila Márk bejutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe

Dunaújváros - A Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe került a Hild iskola ács tanulója, Menyhárt Attila Márk.

Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája ács tanulója Menyhárt Attila Márk bejutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe.

Az elődöntőn a komplex írásbeli feladatsor tartalmazott térlátást és precíz szerkesztést igénylő szakrajz feladatot, összetett matematikai számítások alapján anyagmennyiség-kigyűjtést fedélszerkezetről, majd faanyag és munkadíj kiszámítását számla elkészítésével. Menyhárt Attila Márk az elődöntő írásbeli feladatot 95 százalékos eredménnyel sikeresen megoldotta, így továbbjutott a középválogatóba.

Menyhárt Attila Márk az ország legjobb ácsai közé került Fotó: DSZC

A válogatóban az ács szakma minden területét átfogó szóbeli tételekből is bizonyított. Ebben a fordulóban már gyakorlati feladatok is szerepeltek: hagyományos pillérzsaluzat, födémzsaluzat korszerű rendszerzsaluzattal, könnyűszerkezetes fémállvány építése. A tehetséges fiatal felkészítő tanára Ritterné Marth Edit, gyakorlati oktatója pedig Barta Sándor volt. A válogató összetett eredménye alapján Menyhárt Attila Márk ott lesz a szakmák legjobbjai között az öt tagú mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!