Hírek

2017.08.23. 19:40

Felnőttképzésben ingyen GKI kártya hivatásos sofőröknek

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum szeptembertől C és D kategóriában is ingyenes GKI alapképzést és ismeretfelújító iskolarendszerű esti képzést indít.

Balla Tibor

2014 szeptembere óta már egyetlen hivatásos sofőr sem vezethet érvényes GKI igazolvány nélkül. Hivatásos sofőröknek 2009 óta kötelező GKI tanfolyamon részt venni, és a vizsgát letenni. Azoknak, akik a jogszabály hatályba lépése után szerezték meg a jogosítványukat, már kötelező volt az alaptanfolyamot elvégezni. A kártya érvényességi ideje mindössze 5 év, az igazolvány lejárta után továbbképzésen kell az ismereteket feleleveníteniük a sofőröknek. A tanfolyam árát minden esetben a képzésen résztvevőknek kell fizetniük, ami sokak számára kellemetlen hír, de nem azoknak, akik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumba iratkoznak be alapképzésre, vagy ismeretfelújító képzésre, ugyanis a centrum átvállalja a kártya költségét.

A centrum átvállalja a kártya költségeit a tanulótól

Szórádi Csanád száll be a szakképzési centrum teherautójába, amellyel oktatnak Fotó: Zsedrovits Enikő

Jelentkezés feltételei: tehergépkocsi-vezető GKI igazolvány megszerzésének feltétele az érvényes C jogosítvány és az OKJ-s szakképesítést igazoló bizonyítvány.

Az autóbuszvezető GKI igazolvány megszerzésének feltétele: az érvényes D jogosítvány és az OKJ-s szakképesítést igazoló bizonyítvány megléte.

Összevont C és D GKI kártya együttes megszerzésére nincs lehetőség, az már két tanulói jogviszonynak minősülne, de a későbbiekben a másik is ingyenesen megszerezhető a DSZC-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!