Hírek

2015.09.20. 17:43

Láthattuk és megkóstolhattuk Venezuelát

Kulcs – Míg pénteken Ecuadorral, szombaton a Venezuelai Bolivári Köztársasággal ismerkedhettek meg az érdeklődők a kulcsi Nap Házában.

Németh András

Az „Egy nap egy éj – Ecuador és latin-amerikai barátai” című kétnapos programban pénteken Ecuador mutatkozott be, míg a hétvégén Venezuelába kalandozhattak el a látogatók. Az eseményen jelen volt az ország nagykövetségének küldöttsége, akik finom és hagyományos ételeikből kóstolót is tartottak, s bemutatták gyönyörű hazájukat.

A kulcsi önkormányzat, a nagykövetségek, a Carpe diem Alapítvány és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett esemény szombati megnyitóján Jobb Gyula polgármester, majd Dóka Marianna, az alapítvány elnöke szólt a közönséghez, utóbbi azt emelte ki, jó lenne, ha mi magyarok kicsit át tudnánk venni az ecuadori és venezuelai emberek nyugodtabb, stresszmentes életszemléletét.

Majd Venezuela nagykövetségének első titkára a nagykövet, Raul Jose Betancourt Seeland pénteken tiszteletét tette, szombaton más elfoglaltsága akadt Martin Saatdjian mondta el gondolatait. Ebben kifejtette, nagy öröm számukra, hogy az ilyen eseményeken megismerhetik a Budapesten kívüli Magyarországot, a vidéki embereket és a kultúrát. Jobb Gyula szavaira utalva, aki szívesen látott volna még több falubelit is a programokon azt mondta, nagyon fontos, hogy néha nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg.

- Prospektusainkon, ételeinken, az előadáson keresztül megismerhetnek minket, s lehet nem tudták, de Venezuelában van egy nagy magyar közösség is - tette hozzá.

Ezt követően a dunaújvárosi Dr. Gubánné Pintér Annamária, aki most harmadszor tért vissza Venezuelából és a világon szétszórt magyar közösségeket keresi fel, színes előadásában mesélt az országról. Úgy, hogy legszívesebben máris indultunk volna az óceánon túlra.

A nap során meg lehetett kóstolni a követségi másodtitkára, Cesar Urbina és segítői által a konyhában készített ételeket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!