Hírek

2013.11.21. 16:30

Sportos döntések sora

Számos, a városkasszát és a helyi sportéletet érintő kérdésben is szavazták csütörtökön a városatyák.

Szabó Szabolcs

Az önkormányzat korábban pályázatot írt ki helyi sportszervezetek és sportegyesületek számára az általuk használt sportlétesítmények bérleti díjának támogatására a 2014-es évre.

A városi sportiskola hatmillió, a Dunaferr SE ötvenmillió, a DPASE Kft. közel hatvanöt millió, a városi labdarúgó-szövetség négymillió-háromszázezer, a Kohász Labdarúgó Öregfiúk Egyesület több mint két és félmillió, a Titán SE közel négymillió, az Angels Női Jégkorong Sportegyesület több mint egymillió, a Danubius KSE nyolcmillió, az Újvárosi Hokillák SE több mint négymillió, a Duna-Old Boys hétszázezer, a helyi atlétikai club tizenegymillió, a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. ötven millió, a kézilabda akadémia húszmillió, az Amerikai Futball SE kétmillió hétszázezer forint támogatást kapott.

A korábban meghatározott 274 milliós keretösszegből 230 milliót osztottak szét, a megmaradt közel 44 millió forintot pedig egyéb, főként diák- és tömegsport támogatásra.

A DPASE kölcsönt kért, amit márciusban fizetnének vissza (Fotó: DH-archív)

Vita előzte meg DPASE Kft. támogatási kérelméről döntő szavazást. A DPASE Kft. azzal a kérelemmel fordult Cserna Gábor polgármesterhez, hogy a DPASE zavartalan működéséhez ötvenmillió forintot biztosítson, amelyet az egyesület jövő év március 31-én egyösszegben visszafizet majd. Szabó Zsolt független és az MSZP képviselői azon az állásponton voltak, hogy a város teherbíró képessége ezt nem engedi meg. (Az összeg biztosításához módosítani kellett az idei költségvetést.) Cserna Gábor szerint a helyi futballt Héger József és Andics József tette tönkre, most pedig van egy egyesület, amely újjáépíti azt. Hingyi lászló kiemelte, átmeneti kölcsönről van szó, amelyet a DPASE visszafizet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!