Hírek

2017.07.18. 14:39

Saját testsúllyal edzeni, méghozzá ingyen?

Nem is akárhol! A Duna-part kínálja ezt a lehetőséget.

Kölesdi Fanni

Aki már járt a dunaújvárosi Duna-parton tudja, hogy az ösvények mentén helyenként egy-két „vas” látható. Ám azt nem sokan tudják, hogy mire való. Természetesen van, akit nem is érdekel. De ha figyelünk, akkor találunk egy táblát, ami illusztrálja, mi micsoda.

Rá is jöttünk: sport-eszköz. De mi ez a sport, és miért jó? Ez a saját testsúllyal való edzés, egyre elterjedtebb neve a Street Workout. A természetben való edzés nagyobb élményt nyújt, mint az edzőterem, ahol a négy fal között gépek segítségével mozgatjuk magunkat. Ehhez nem kell kondi bérlet, csak a saját szabadidőnk, amelyet magunkra fordítunk. Fontos a jó kondíció, de még jobb, ha saját tömegünket elbírjuk. Az edzés alapjai a fekvőtámasz és a húzódzkodás, tehát alapvetően eszköz nélkül is neki lehet állni, de azért elkél egy-két rúd, vagy állvány.

A húzódzkodással nőhet a karizmunk, de a hasunk és hátunk megmozgatására is találunk eszközt.

Természetesen edzés előtt fontos a megfelelő bemelegítés: a Duna-parti kocogás, vagy a lépcsőzés erre kiváló megoldás. Ha edzeni indulunk, vigyünk magunkkal bőven folyadékot, és tartsunk pár perces szüneteket is. Nyáron még a hőséget kikerülve korán reggel, vagy este kezdjük el a kondit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!