Hírek

2016.10.24. 20:50

Egymás után oldódnak meg a belvárosiak gondjai

Dunaújváros - Tennivaló van bőséggel városszerte. Gombos István, az 1-es számú választókerület képviselője igyekszik megoldást találni minden gondra a körzetben, rangsorolja a felmerülő lakossági igényeket.

Kovács Anita

Nagy a mozgás Gombos István képviselő irodájában, ahol rendre keresik meg körzetének lakói, ugyanis a humán ügyekért felelős alpolgármesteri teendőket is ellátó képviselő szívügyének tartja, hogy körzetében a legapróbb nyűgöt is orvosolja.

Kis lépésekkel, szép lassan új köntösbe bújnak a belváros utcái – képünkön Gombos Istvánt Nemesné dr. Fehéri Anna arról biztosította: ő saját bőrén érzi a pozitív változást

- Azzal segítik a leginkább képviselői munkámat a körzetemben élők, ha mihamarabb jelzik felém problémáikat. Ezért felbosszant, amikor csak több, szerintem felesleges kör után jut el hozzám a lakossági panasz, pedig nyitva az ajtóm, a fogadóóráimon is. Sürgős ügyben azon kívül is bárki megkereshet. Így sikerült azt a lakossági reklamációt is villámgyorsan megoldani, ami a nemrég megújult József Attila utcából érkezett, miszerint egy kandeláber a munkálatok után nem került a helyére. Valóban, hiszen amikor javították az útburkolatot, kiderült, hogy jócskán kikezdte az idő vasfoga a villanyoszlopot, cserélni kellett. Addig természetesen a szolgáltató munkatársai az előírásoknak megfelelően, szakszerűen leszigetelték, műanyagcsővel látták el a vezetékeket - mondta el Gombos István, Dunaújváros 1-es számú választókerületének képviselője. Majd folytatta: - Egyébként ez az eset rávilágított arra, hogy valószínűleg ideje a többi kandelábert is ellenőrizni a városban, megelőzve ezzel az esetleges baleseteket. Biztosan megtörténik majd ez a kontroll az Ady Endre utcában is, hiszen a tavaly megvalósult Babits utai felújítás és a néhány hónappal ezelőtt átadott József Attila után, most az Adyn a sor!

A rekonstrukció részleteiről Gombos István így számolt be: - Az előzetes felmérések alapján az Ady Endre utcában, a József Attilához és a Babitshoz hasonlóan a rosszabb állapotban lévő járda bújik új köntösbe. Az elavult aszfalt helyére térkővel kirakott gyalogút kerül, ami azért rendkívül praktikus, mert bármilyen szolgáltatói - víz, gáz - vezeték meghibásodása, cseréje esetén könnyen felszedhető, majd a hiba elhárítása után rögtön visszarakható. Ezen kívül az úthibák javítására is sor kerül majd.

Biztosan észrevették az Eszperantó utca irányába gyalogosan, vagy autóval közlekedők, hogy ott is dolgoznak.

 

- A szőnyegáruház melletti részen megsüllyedt útburkolat halaszthatatlanná tette a beavatkozást, ami az útszegély cseréjére is kiterjed ezen a területen, valamint az útburkolat szintezésével végre megoldottá válik az esővíz elvezetése. Ez ugyanis a jelentős teherautó-forgalom mellett nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez - avatott be a képviselő a részletekbe. Mint ahogy arról is szót ejtett, hogy a Barátság városrészben található Ostrava és Jászai Mari téren szintén esővíz okozta aszfalt-problémákat kell elhárítani, legfőképpen a szemetes konténerek környékén.

És végül rendszeresen visszatérő kellemetlenségként jelezték a lakók a Kossuth Lajos utca 3. szám előtti járda süllyedését. A vízelvezetési probléma pincéket is veszélyeztet, így Gombos István elmondása szerint még idén megkezdődik a járdaszakasz kialakítása. A munkák sorrendje ütemezés kérdése, amit nagyban befolyásol az időjárás is.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!