Hírek

2016.01.08. 17:07

Sokan összefogtak a rászorulókért

Dunaföldvár – Karácsony előtt kétszázötven, az azt követő napokon egészen január 3-ig hatvan- hatvan rászoruló embernek osztottak meleg ételt a városban.

L. Mészáros Irma

A város önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja, a polgárőrség, helyi cégek, vállalkozások, vállalkozók és magánszemélyek anyagi támogatásával jelentős összegeket költöttek a szegénysorsú gyermekes családok vagy egyedülálló, kis jövedelmű idős emberek déli étkeztetésére. A széles körű összefogás nemcsak az anyagiak előteremtésében nyilvánult meg,hanem a családok, személyek kiválasztásban is. Az önkormányzat szociális osztálya, a Családsegítő és gyermekjóléti központ munkatársai egyeztettek, és az iskolákkal és a védőnőkkel együttműködve választották ki a rászoruló személyeket, majd az alapellátó központ munkatársai fel is keresték őket otthonukban. Az egyik helyi étterem Dávid István irányításával kétfogásos ebédet készített. Főételként többek között töltött káposztát, pásztortarhonyát, hentes tokányt, bablevest, ludaskását osztottak.

Kuti Valéria (b) a helyi vöröskereszt vezetője és segítőtársai étellelvárták a rászorulókat karácsonytól egészen január elejéig Fotó: amatőr fotó

A bőségesés ízletes étel az ünnepek előtti napokon még kiegészült egy sütőde által felajánlott süteménnyel is. A többség hazavitte a bőséges adagokat, mások ott fogyasztották el a Szolgálat Duna utcai épületének ebédlőjében. De akadt olyan is, akinek– egészségi állapota okán– házhoz szállították az ebédet. Dunaföldváron immár harmadik éve szervezték meg ily módon az ételosztást a téli szünet időszakában. A kiemelt támogató cég az étkeztetésre százezer forintot, majd adományokra újabb négyszázezret ajánlott fel. Így a máltai és vöröskeresztes csomagosztáson kívül még száz rászoruló családot juttattak egyenként négyezer forintért ékű tartós élelmiszerhez. Dunaföldváron ezzel az összefogással ebben az évben a korábbinál több család kapott segítséget az ünnepek emberibb megéléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!