Hírek

2014.05.06. 19:10

Sokaknak komoly fejtörést okozott a matek érettségi

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1278 helyszínen 80 144 diák, emelt szinten 82 helyszínen 3897 vizsgázó tett matematikából érettségi vizsgát kedden délelőtt.

Szabó Szabolcs

Lapunk munkatársa a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban járt.

Az intézmény igazgatója, Szemenyei István elmondta, hétfőn a magyar érettséginél a pedagógusok inkább nehéznek ítéltek meg a feladatsor, míg a diákok többsége úgy nyilatkozott, hogy a vártnál könnyebb volt a feladvány. Kedden a matematika írásbeli feladatokat inkább a szaktanárok ítélték könnyebben megoldhatónak, míg a végzős tanulók zömének jelentős fejtörést okoztak a megoldandó tételek. Szerdán a történelem írásbeli vizsgával folytatódik az érettségi.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a magyar nyelvű matematika vizsgák mellett középszinten még tízféle idegen nyelven, emelt szinten 3 idegen nyelven is vizsgáznak az érettségizők.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tartott. A vizsgázónak először az I. feladatlapot kellett megoldani 45 perc alatt, majd a II. feladatlapra 135 percük volt a diákoknak. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszés szerint oszthatták meg a tanulók. A feladatok megoldásának értékelése központilag kidolgozott útmutatók alapján történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!