Hírek

2013.07.03. 22:00

Semmelweis napja a kórházban

Semmelweis napi ünnepséget rendeztek szerdán a kórházban, kitüntetések átadásával egybekötve.

Pekarek János

A kórház névadójáról, Szent Pantaleonról elnevezett emlékérmek adományozásával, valamint főorvosi és adjunktusi kinevezésekkel, kiváló dolgozó címek és igazgatói dicséretek átadásával kötötték össze az intézmény idei Semmelweis napi ünnepségét szerdán délután.

A Semmelweis napon tizenhárman vehettek át kitüntetést vagy dicséretet. Középen Lalák Gabriella, balján dr. Vaszkun László (Fotó: Vohlmann György)

A Szent Pantaleon kórház aulájában rendezett ünnepségen jelen volt Gombos István alpolgármester, dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos, dr. Kukorelli Sándor, a város jegyzője. A Himnusz után a Móricz iskola hatodikosai adtak rövid zenei műsort, majd dr. Mészáros Lajos főigazgató mondott ünnepi beszédet. Ebben hangsúlyozta, hogy a kórház dolgozói áldozatos és megfeszített munkájukkal teljesítik feladataikat, látnak el száznegyvenezer embert miközben anyagi megbecsülésük a tavalyi és az idei béremelések után sem áll még a megfelelő szinten. A főigazgató párhuzamot vont Semmelweis, valamint a kórház névadója, a kora középkori Kisázsiában élt orvos, a kereszténysége miatt mártírhalált halt Pantaleon között: közös üzenetük a kitartás, az, hogy a meggyőződés szerint kell élni.

A kórház helyzetéről szólva a főigazgató kifejtette: az intézmény egy korszerű, multidiszciplináris és multifunkciós közösségi kórház, amelyet többször próbáltak korábban néhány szakterületet művelő kisvárosi kórházzá alakíttani, de ez nagy hiba lenne. Hiszen a legközelebbi kórházak különböző irányban, 50-80 kilométerre találhatók.

Az ünnepség kitüntetési részében átadták a főorvosi kinevezést dr. Treit Zoltánnak, a sürgősségi osztály vezetőjének, míg adjunktusi címet kapott dr. Szabó Melinda (pszichiátriai osztály) dr. Nagyházi Gábor (sürgősségi osztály), dr. Úr Viktor (traumatológiai osztály). Szent Pantaleon Emlékéremmel tüntették ki dr. Vaszkun Lászlót, a fül-orr-gége osztály vezető főorvosát, Gehringer Lászlóné ápolót, Lalák Gabriella igazgatásszervezőt. A Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója címet kapott dr. Tóth Mária neurológus szakorvos, Bokorné Tóth Andrea műtős szakasszisztens, Balogh Istvánné pénzügyi ügyintéző. Igazgatói dicséretet kapott dr. Gujás Márta reumatológus főorvos, Oláh György műtőssegéd, Szigeti Lajos bérszámfejtő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!