21°
10°

Tavaszköszöntő Duna-úszás Schirilla Györggyel

Dunaföldvár - Szombaton Dunaföldváron kissé szeles, de napfényes időben tartotta Tavaszköszöntő Duna-úszását Schirilla György.

Megtelt a Duna-part, ezer-ezerötszáz ember volt kíváncsi, hogyan teszi meg a Mély út és a Duna-híd közötti hét-nyolcszáz méter távot a nemzet Rozmárja.

Ez volt az első Schirilla-úszás a Duna földvári szakaszán. Évekkel ezelőtt már tervezte, de a jégzajlás miatt a hatóságok akkor nem engedélyezték. A mostani öt-hat fokos víz nem volt nagy kihívás a Rozmár számára. De tisztelettel és alázattal, a helyiek szórakoztatására és a gyermekeknek példát mutatva teljesítette a vállalt feladatot. A bemelegítő futást a Beszédes József Általános Iskola felső tagozatosaival és helyi sportolókkal együtt tette meg. A diákok közül elsőként Kövesdi Richárd, Vácz Balázs és Strasszer Dominik, a Holler U.F.C. tizenkét éves focistái futották le a távot.

A bemelegítés utáni tavaszköszöntő műsorban rövid bemutatót tartott a Gyöngy Fitness aerobik csoportja. A lányok-asszonyok közé természetesen beállt az ötvenöt éves Schirilla György is. A szép napsütésben látványos volt a Löfan Mazsorett lányainak produkciója. Az Ördögszekér Táncegyesület pedig igazi hagyományos kiszézést mutatott be. Elűzték a telet, köszöntötték a tavaszt. A kiszebáb – a szél miatt – nem a tűz martaléka lett, hanem a Dunában végezte. Az egyik kisfiú el is siratta.

Schirilla György ebben az évben hetedszer úszott a Dunában. Most a középtávtól egy meglepetés-vendég is csobbant mellé a folyóba: Viczai János, a Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő vezetője. Mindketten könnyedén és jó hangulatban érkeztek a híd lábához.

Viczai János és Schirilla György

Az úszókat a DSTE sárkányhajósai kísérték. Az egyik hajóban ülve lapunk fotósa örökítette meg az eseményt. A partról és a hídról is kiáltásokkal, integetéssel üdvözölték a két úszót. A partra érkezés után – egy törölközővel a vállán – Schirilla György még beszélgetett Dunaföldvár ifjú tehetségeivel: Némedi Konráddal, a Dunaferr világbajnoki hatodik helyezett kenusával, Sebestyén Ferenc búvárúszóval, aki korosztályában az Év sportolója lett, s aki a sportág világtalálkozóján elért első helyére a legbüszkébb, valamint a DSKE ifjú asztaliteniszezőivel, Jákli Rékával és Hegedűs Rebekával, akik a diákkupán értek el szép eredményt.

Schirilla György, aki jógaoktató is, igazi showmanként népszerűsítette a sportot. Szívesen fényképezkedett gyerekekkel, családokkal. Szerinte e programnak három célja van: az édesapja teremtette hagyomány folytatása, az egészséges életmód hirdetése és a közönség szórakoztatása. A rendezvény a város önkormányzata és sok helyi vállalkozó támogatásával valósult meg. Igazi közösségi ünnep lett. Tavaszköszöntő.


Volt amikor tizenkétezren nézték

Schirilla György fiatalkorában kerékpárral bejárta Európát, 1992-ben kezdett el foglalkozni a természetgyógyászattal. Édesapja halála után, 1999-ben döntött úgy hogy ápolja hagyományát, aki 1957-től kezdve 37 éven keresztül évente legalább egyszer átúszta telente a jeges Dunát. Ifjabb Schirilla 2004. januári, Esztergom – Párkány közti átúszását 12 ezer ember tekintette meg. Ezenkívül fut is, minden évben több száz kilométert teljesít a beteg gyermekekért.


Legolvasottabb

1
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
2
Baleset történt a Vasmű úton!
3
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
4
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
5
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
London
Nagyszabású kiállításon emlékeznek az első Harry Potter-kötetre
készpénzkímélő megoldás / 20 perce
Bővült a bankkártya-elfogadóhelyek száma
Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
A DH EGYPERCESE / 25 perce
Idilli kép keltette békesség avagy a lopás
PEKAREK JÁNOS
késő nyár / 40 perce
Jó reggelt, Dunaújváros!
GALLAI PÉTER
SEBESSÉGELLENŐRZÉS / 1 órája
Itt számíthat traffipaxra pénteken Fejér megyében
police.hu
ereklyék / 2 órája
Elárverezik Elvis házát és Mary Poppins ernyőjét
avatás / 8 órája
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
baleset / 8 órája
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
police.hu