Hírek

2014.02.17. 16:55

Baleset a 6-os úton: épen szállt ki a kocsiból a sofőr

Adony - Kis autó is nagy dolgokra képes: egy Opel Corsa jó darabon letaposta a szalagkorlátot a 6-os főúton.

Pekarek János

Meghökkentő látvánnyal szembesülhetnek az autósok vasárnap délután óta: a 6. számú főúton, Adony szomszédságában, a magtárház egyik bejárójával egy vonalban, a dél felé vezető sáv mellett kiszakították helyéről a szalagkorlátot mintegy húsz méter hosszan.

Vasárnap estig még a károkozó is látható volt a jó hatméteres töltés aljában: nehezen hihető, de valóban egy régi típusú kis Opel Corsa döntötte le a védőkorlátot!

Az pedig már szinte a csodával határos, hogy a a korlátot lehengerlő és egy bukfenc után a szántón fejjel lefelé megálló kocsiban nem sérült meg senki!

Holott így történt. A Dunaújváros felől Budapest felé haladó Opel Corsa eddig ismeretlen okból váratlanul irányíthatatlanná vált, s előbb áttért a szembejövő sávba, majd a szalagkorlátot letiporva a mélybe szaltózott.

Vezetője, egy negyven év körüli úr épségben szállt ki a totálkáros autóból...

A helyszínt és a roncsot az adonyi polgárőrök biztosították jó két órán keresztül. Az autót is ők vontatták ki a töltés aljából, és segítettek trélerre rakni, ami egy közeli ipartelepre vitte az Opelt a szántáson keresztül. Hétfőn reggel a tulajdonosok elszállították a maradványokat.

Rendőri intézkedésre csak a forgalomirányítás idejéig volt szükség.

A közútkezelő jelzőtáblákkal figyelmeztet a hiányos szalagkorlátra, természetesen ideiglenesen, amíg a javítás meg nem történik.

Addig is a magtárházhoz közeledve vezessenek óvatosan és körültekintően!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!