Hírek

2016.11.28. 16:31

Rudolf, a rénszarvas fogadja a látogatókat

Nagykarácsony - Megkezdődött a szezon a Mikulásházban: annyi attrakcióval, hogy arról sorozatban számolunk be.

Pekarek János

Igen csípős időben látogattunk el a mind népszerűbb Mikulásfalvára, azaz Nagykarácsonyba - de mintha mi sem történt volna, mintha kellemes kirándulóidő fogadná a vendégeket, olyan sereglet nyüzsgött a Mikulásház udvarán. A ház előtt (a személy-autókat nem is számoltuk) két nagy autóbusz parkolt.

Holott nem is a szomszédból érkeztek a látogatók! Az udvaron kecskeméti óvodások zsibongtak, s keresték a nagykarácsonyi rénszarvasok ismeretségét. Az egyik legizgalmasabb programpont volt ugyanis, hogy az előre el- és kikészített almaszeletekkel etessék a sarkvidéki jószágokat, egy hatalmas agancsú és fehérszőrű hímet, Rudolfot, valamint három nőstényét.

Nagykarácsony, Mikulásház: íme a cikk címszereplője Fotó: Zsedrovits Enikő

Az udvaron felállított hatalmas, fehér sátorban szalmabálákból rendeztek be útvesztőt a gyereknépnek (talán a rossz időre is készülve ezzel), s a megcélzott közönség kellően ki is használta ezt a lehetőséget, talán a hosszú út mozgásszegénysége miatt.

Ám a Mikulásház melléképületében kedves manók fogadták a másik gyerekcsoportot, akik a somogyi Lengyeltótiból jöttek, s Mikulás-napi, karácsonyi díszeket készítettek velük együtt a kézművesházként funkcionáló helyiségben.

Az udvar és a Mikulásház még számos attrakciót rejteget - most csak annyit mondunk: itt a szezon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!