Hírek

2011.01.12. 03:24

Rosszabb sose legyen!

Dunaújváros - Tamás Ignácné a bajokra nem gondol, azt mondja, sokkal több jó volt az életében, mint rossz - boldogan ünnepli családja körében a kilencvenedik születésnapját.

Körmendi Erzsébet

 

 

Erzsike néni egy Kalocsa menti kis településről származik, ahonnal a férjével együtt költöztek Pálhalmára, majd 58-ban bekerültek a vasműbe. Negyven éves koromig nem tanultam, csak a kapát ismertem, aztán elvégeztem a gépkezelői tanfolyamot és a kokszolóban dolgoztam a nyugdíjig, hetvenhétig , mondta a születésnapos. Két lánya, négy unokája és egy dédunokája van, akiket imád, ketten Pesten élnek, velük telefonon tartják a kapcsolatot, és amikor csak tehetik együtt vannak. Erzsi néni elmesélte azt is, hogy férje halála óta - húsz éve - él egyedül. Ám soha nem magányos, hiszen a környékbeliekkel rendszeresen összejárnak, találkoznak a ház előtti padnál. Combnyaktörésből lábadozik, így a születésnapját lánya Római körúti lakásában ünnepeli - de a szomszédok ott is látogatják. Erzsi néni már nagyon vágyik haza, az Úttörő utcába, ahol ötven éve lakik. Saját bevallása szerint mindig is örökmozgó, életvidám ember volt, alig bírja mozgás nélkül, ágyhoz kötve - lánya szeretettel veszi körül, ám hiányzik már az otthon, a baráti beszélgetések a parkban. Csak betegség ne lenne , mondta az ünnepelt, majd hozzátette: De ennél rosszabb sose legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!