Hírek

2009.06.27. 02:29

Rendszerváltás a Kortársban

Dunaújváros - Jelentős személyi és struktúraváltásra szánta el magát a KMI. A szakmai és kommunikációs feladatokat egy visszaigazolt nagyágyú, Szoboszlai János irányítja majd.

Dunaújvárosi Hírlap

Sportnyelven szólva meglehetősen erős átigazolási szezont tudhat már most maga mögött az ősztől új pályára álló Kortárs Művészeti Intézet. Az anyai örömök elé néző Zólyom Franciska külhonban folytatja pályafutását. Az érkezők oldalát viszont egy már többszörösen befutott nagy név, Szoboszlai János erősíti majd szeptember elsejétől - egyelőre, ugyanis a Szoboszlai által (is) megálmodott szakmai stábban neves magyar, illetve külföldi kurátorok is segítik majd a munkát.

Átadás-átvétel! Az KMI igazgatói posztját három és fél éven át betöltő Zólyom összességében önkritikusan értékelte munkáját, ám kifejtette: regnálása alatt sikerült tovább javítani a KMI külföldi és hazai szakmai hírét, valamint erősíteni a már kialakult kapcsolatrendszereket.

Nem pusztán vezetőt vált a KMI, hanem az irányítás felépítése is jelentősen módosul. Az igazgatói poszt megszűnik. A helyi, operatív ügyekért az eddigi irodavezető Deák Nóra, valamint stábja (Várnai Gyula, Sipiczki Janka) lesz a felelős. Az intézmény szakmai munkájáért egy négyfős kurátori team felel, melynek vezetője az a Szoboszlai János lesz, aki a kilencvenes évek második felétől, a KMI elindításakor társigazgatóként, majd igazgatóként is vezette az intézményt (1997-2001). Az új intézményrendszerben ő, illetve cége (Grand Tourismo és Kommunikációs Bt.) szabja meg a KMI művészeti munkáját és megújuló arculatának körvonalait. A Kortárs régi-új vezetése a pénteki tájékoztatón leszögezte: az új struktúra nem jelent majd többletköltséget, hisz Szoboszlai, valamint a kurátori team költségeit a megszűnő igazgatói poszt keretéből finanszírozzák. Szoboszlai szeptembertől kezdi meg a munkát, az első négy hónap feladata a kurátori csapat felállítása, az üzleti-politikai-szakmai hálozatok kiépítése, valamint az új arculat kidolgozása.

Régi-új név, új arculat, garantált értéktöbblet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!