Hírek

2013.04.04. 19:22

Remix ügy: hegesztéssel lezárva

Dunaújváros - A Remix és a Juharos Étterem helyzete is szóba került a múlt heti közgyűlésen. A többség és ellenzéke egymást hibáztatta a kialakult helyzetért.

Szabó Szabolcs

Élénk vitát váltott ki a múlt hét csütörtöki közgyűlésen a Szalki-szigeten található Remix diszkó ügye. A beterjesztett határozat szerint a Remix épületének több ajtaja is megsérült, olykor-olykor hajléktalanok próbálják magukat meghúzni az épületben, kihasználva a könnyű bejutás lehetőségét. A képviselők elfogadták, hogy a Remix megmaradt értékeinek védelmében lehegesztik a nyílásszárókat, ám arról, hogy miért is került ilyen helyzetbe az egykor népszerű vendéglátóhely, megoszlottak a vélemények.

A volt Remix diszkó nyílászáróit lehegesztik

Cserna Gábor polgármester úgy vélte,  a helyi MSZP-hez közel álló korábbi üzemeltetők nagyban felelősek a jelenlegi állapotokért. Erre válaszul Pintér Attila, a szocialisták vezérszónoka megemlítette, hogy korábban volt egy nagyívű, közel 17 milliárd forint összértékű, a Szalki-szigetet érintő fejlesztési csomag, amely a Remix helyzetét is kezelte volna, ám nem kapott bizalmat a helyi testületnél. A felek végül arra jutottak, hogy megszavazzák a Remix lehegesztését, ám felhívták a figyelmet arra is, hogy a városi uszoda mögött található, egykor népszerű Juharos Étterem is hasonló helyzetben van. Kezdeni kellene velük valamit...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!