Hírek

2017.09.03. 17:35

Remek hangulatú nyárbúcsúztatót rendeztek a gyerekeknek Dunaföldváron

DUNAFÖLDVÁR Bár az eső rosszkor jött, de azért emlékezetesen jól sikerült a hatodik nyárbúcsúztató is a pincés gödörben!

Pekarek János

Egy jól kitalált rendezvény egy közel ideális helyen: röviden ez volt a VI. Nyárbúcsúztató Gyereknap, amelyet Dunaföldvár város önkormányzata, a helyi Vöröskereszt szervezete és a Dunaföldvári Sárga Pincésgödör Egyesület szervezett szeptember 2-án, szombaton: az említett pincésgödörben.

Ez pedig nem más, mint az az egykori, mintegy száz méter átmérőjű, három-négy méter mély, kerek kubikgödör, amiből régen a tömésfalú házak építéséhez hordták az építőanyagot. A visszamaradt üreg falaiban már az 1950-es években voltak borospincék, és most mintegy negyven pince áll a gödörben, tudtuk meg Oláh Istvántól, a Sárga Pincésgödör Egyesület elnökétől. Az egyesületnek meghatározó szerepe volt abban, hogy az 1996-ban magánkezdeményezésre elkezdődött gödör-rehabilitáció sikeresen folytatódjon, és mára igazi közösségi térré váljon a pincésgödör.

Földváriak egymás közt: a pincéket is kinyitották szombaton

A pazar műsort Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere nyitotta meg, mondván: ez a hagyomány olyan esemény ma már, amit mindenki vár Dunaföldváron.

Az utána szóló Simon István nyugdíjas református lelkész hangsúlyozta: - Az ember Gödörben is jól érezheti magát, beszélgessetek sokat, mert ez nagyon fontos!

Sok helyen főztek házi receptek szerint

A legnagyobb sikert természetesen a helybéli LÖFAN-mazsorettcsoport aratta, de az Ördögszekér néptáncegyüttes is megérdemelt tapsot kapott. A Zsigec musicalcsoport és a Bibuczi zenekar még tovább fokozta a hangulatot, miként a Gamila hastánccsoport is elérte ezt. A nap sztárvendégei viszont kétségtelenül a 100 Folk Celsius együttes tagjai és Szávolovics Gabriella énekes voltak.

Lufi bohócot itt is megszerették a gyerekek 
Fotók: Ady Géza

Az időjárás, sajnos, nem járt végig a szervezők kedvében...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!