Hírek

2013.07.05. 19:30

Remek alkotások érkeztek lapunk felhívására

Lapunk felhívására több mint száznegyven alkotás érkezett. A szemlén számos kérdésben nem tudtunk dönteni. Segítséget kérünk az olvasóktól.

Szabó Szabolcs

"Hogy általában véve milyen aggasztónak látják a gyerekek a helyzetet, azt talán semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a védettségre szoruló élőlények között a vadak mellett a házi- és haszonállatok is szép számmal szerepelnek (például a sertés Raffay Rudolf rajzán, a Móricz 7. a. osztályából).

Kovács Amanda és Berzai Hédi munkája

Mészáros Blanka alkotása - a zsűri mindkét művet a legjobbak közé sorolta

A DH által megadott téma gyakran követeli ki magának, hogy a képtérbe szövegek is kerüljenek. Ezek általában sematikus szlogenek („Védd az állatokat!”, „Ők is köztünk élnek!” stb.), ám akad köztük néhány igen fantáziadús is, amelyek még természetvédelmi kampányokban is megállnák a helyüket. Szabó Nikolett, az alapi Arany László Általános Iskola 3. osztályos tanulója megálmodta, majd meg is rajzolta az állatok összehangolt, világméretű tüntetését, amelyen többek között „Nem adom a zsírom!” és „Nincs több medvetánc!” feliratú transzparensekkel tiltakoznak testi-lelki kizsákmányolásuk ellen.” - fogalmaz értékelésében a lapunk által felkért esztéta, Fehérvári Tamás. Lehet, elfogadjuk az ő álláspontját, lehet nem...

Lapunk ezért egy közönségdíj-szavazásra csábítja olvasóit a következő hónapokban.

Közel másfélszáz pályamű érkezett, a tekintélyes kínálatból a harminc legjobbnak ítélt alkotást már kiválasztottuk. Hogy ki lesz a közönségdíjas, lapunk olvasói dönthetik majd el a DH világhálós ki-adásán. A duol.hu-n a jövő héttől lehet majd szavazni a legjobb alkotásokra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!