Hírek

2017.05.22. 19:45

Reformátusok Nagyvenyimen

NAGYVENYIM Műsorral, kiállítással és otthonos beszélgetéssel mutatkozott be a nagyvenyimieknek a helyi reformátusok közössége.

Pekarek János

Áldás, békesség! - üdvözölte a résztvvőket a hagyományos református köszöntéssel a nagyvenyimi Palágyi József Könyvtárban hétfőn délután Böttger Antal református lelkész. Abból az alkalomból, hogy bemutatkozott a községben élő reformátusok kicsiny, de életképes közössége , s még egy kiállítással is gazdagította a helyiek mindennapjait. Kiállítással - és műsorral: a Dunaújvárosi Vegyeskar tagjaiból alakult kórus adott rövid koncertet, majd Gyurkity Katalin, a dunaújvárosi Kálvin János Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója olvasta fel Reményik Sándor: Kegyelem című versét.

A Palágyi József Könyvtárban mutatkoztak be a nagyvenyimi reformátusok Fotó: Zsedrovits Enikő

A kiállításon a református egyház címeres zászlaját láthatja először az érdeklődő közönség, majd az egyház helyi híveinek hétköznapjaiból vett fotó-életképek következnek. Egyedi érdekesség, hogy a közönség szemügyre veheti Budai Árpád nagyvenyimi fajáték-készítő és fafaragó háromdimenziós bibliai életképeit is, a többi között az Édenkertről, az özönvízről, a frigyládáról. De bemutatják az ötszáz esztendős hazai reformáció egyik kincsének, a Károli-féle Biblia-fordításnak egy reprint, azaz hasonmás kiadását is, amely 1990-ből származik.

- Idén ötszáz éves a reformáció: vajon lesz-e még ötszáz évünk? Lesz-e ötszáz év múlva református Nagyvenyimen? - tette fel a költői kérdést a lelkész, és meg is válaszolta ő maga: - Ha lesz még akkor Nagyvenyim, akkor biztosan lesz református is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!