Hírek

2013.08.27. 16:55

Rácalmás a legkedveltebb kirándulóhely Fejér megyében

Az idén a megye legkedveltebb kirándulóhelyeit kerestük. A kiválasztott hat településen jártak kollégáink, hogy kifaggassák a kirándulókat tapasztalataikról. Az összkép nem volt rossz, a megye több települése több szempontból is kedvelt kirándulóhely a hozzánk érkezők számára.

Dunaújvárosi Hírlap

A családok, mielőtt bakancsot húznak, igyekeznek informálódni a kirándulóhelyekről, amelyeket célszerűnek látnak felkeresni. A döntés előtt jó tudni, hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a helyre, amit végül kiválaszt a család. A tíz feltett és megválaszolandó kérdés közt szerepelt egy erre vonatkozó is, milyen a település megközelíthetősége. Fejér amúgy is az ország közepe, de a megyehatáron belül is vannak jól elérhető falvak, kirándulóhelyek. Az osztályozott, meglátogatott települések közül a legkönnyebb megérkezni a megyeszékhelyre és Pákozdra. Nem véletlen az ötös osztályzat, amely egyébként nem túl gyakran szerepel a táblázatokban. A kirándulók véleményét a tapasztalat alakította, Pákozd és Fehérvárcsurgó a legjobbnak ítélt a parkolást illetően. Minden nyaraló, kiránduló szeret biztonságos, a közbiztonság szempontjából megbízható helyen eltölteni egy-két napot. A nagyvárosi rang ebből a szempontból hátrány (bármilyen sajnálatos is), de néhány kisebb község a legjobb osztályzatot érdemelte ki. Rácalmás, Csákvár, és Csókakő ahogy mondani szokták a nyugalom, a béke szigetei, így lettek kitűnőek a kirándulók szerint.

A négyes osztályzat, a tisztaságra, a látnivalókra, a vendégszeretetre több kirándulóhelyünk is ezt jegyet kapta. Csókakő, Rácalmás, Csákvár, is ebbe a kategóriába tartozik, amely szerint várhatóan jövőre is szívesen érkeznek vendégek a községekbe. Az előbbi települések mellé a közbiztonság és a tisztaság, valamint a vendégszeretet tekintetében felsorakozik Fehérvárcsurgó is. Székesfehérvár sok tekintetben kedvelt, ahol elégedettek az érkezők a vendéglátóhelyekkel, sok a látnivaló, nem rossz a tájékoztatás, így csak egy tizeddel maradt le a legjobbnak ítélt Rácalmás mögött.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!