Hírek

2017.04.24. 20:01

Projektnapot tartottak tegnap a Lorántffy iskolában a műszakiak

DUNAÚJVÁROS A hagyományoknak megfelelően a műszaki munkaközösség projektnapot tartott a Lorántffy iskola főépületében tegnap délelőtt.

Balla Tibor

Négy szakma (vegyipari, környezetvédelem, divatstílus-tervező és bőrdíszműves) tanárai és tanulói állították össze a programot. Két előadást is tartottak, az egyikben felfedték a bőrös műhelytitkokat, a másikban az aranyásás múltja és jelene volt a téma. Akinek kedve volt, divatgrafikákat készíthetett, felöltöztethette a kirakati babákat a Lóri kollekciójából. Vetítést is tartottak az utolsó divat- és stílustervező osztály divatbemutatóiból. A bőrdíszművesek táskatárlatot rendeztek és terveztek.

Újrahasznosított anyagokból készült öko-ruhákba öltöztették a próbababákat Fotó: Ady Géza

A környezetvédők az ökológiai lábnyomukat számították ki, megismerték a harmadik világ étkezési szokásait, valamint képek segítségével, a környezetvédelem-vízgazdálkodás terén használt eszközöket. A vegyészek az udvaron látványos, színes, szagos, hangos kísérletekkel kápráztatták el nézőközönségüket. Kiállítás is várta a diákokat újrahasznosított anyagokból készült ruhákkal, csipszes zacskókból és színházi molinókból készül pénztárcákkal, táskákkal. A fenntarthatóság-környezettudatosság hetéhez kapcsolódva a tornapályán gyűltek össze, ahol egy fa körvonala rajzolódott ki a csoport tagjaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!