Hírek

2017.07.19. 13:16

Kikapcsolódásra vágyik? - Programajánló a Dunaújvárosban és környékén élőknek

Összegyűjtöttük a Dunaújvárosi és a környékbeli, vidéki programokat, mert a nagy nyári melegben is érdemes kimozdulni a lakásból.

DH-összeállítás

A szerdai napon, ahogyan már korábban is megírtuk, Polgár Lilla közreműködésével egy család mindennapjaiba kapunk bepillantást, ahol a családtagok életének fontosabb eseményeit próbálja bemutatni versek, prózák és dalok segítségével.

A Petőfi Művészeti Liget pénteken is folytatódik Szulák Andrea Quintetjével. Majd július 23-án 20 órától az afro-jazz szerelmeseinek kedvez a Liget. Kubából származó tüzes, féktelen energiájú énekesnő, Elsa Valle és Afrocando névre keresztelt új zenekara lép fel a szabadtéri színpadon.

Ha valaki kicsit keményebb bulira vágyik a dunaújvárosi Kaptár Music Pubban július 21-én, pénteken fellép a Zoom és a helyi illetőségű Dalai Dávid. A belépés ingyenes.

Nagyvenyimen vándortábort szerveznek a nagyvenyimi Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület tagjai. A túrázásra július 22-28. között kerül sor, érintik többek között Őriszentpétert, Kercaszomort, Magyarszombatfát és Velemért, majd Szentgyögyvölgy, Felső- és Alsószenterzsébet, Csöde, Zalalövő szerepel az útitervben. A túra a nagykanizsai Palinnál ér véget.

Jurtatábor lesz Kishantoson nyolctól tizenkétéves korú gyerekeknek. A gyerektábort két turnusban tartják: az egyik csoport július 24-28, a másik július 31-augusztus 4. között próbálhatja ki az élménytábort. Lesz tábortűz, kenyérsütés kemencében, sajtkészítés, komposztálás, tanyalátogatás, hulladék-újrahasznosítás, csillagles. A szervezők a Mezőföld Népfőiskolai Társaság, az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány.

A Munkásművelődési Központban július 28-án 19 órától a Névtelen utca zenekar ad koncertet.

Az úgynevezett Felső-öbölben, azaz a szabadstrandon és a kempingben rendezik meg a II. Horgász-, halászlé- és halfőző versenyt július 29-én. A délelőtt a horgászversenyé, a délutáni program a köszöntővel és az eredményhirdetéssel kezdődik.

Aki másfajta feltöltődésre vágyik, Kisapostagon július 30-án 17 órakor az evangélikus templomban az egyházközösség vidám családi istentiszteletre várja az érdeklődődet.

A könyvtárba vágyóknak viszont csalódniuk kell, mind a baracsi Faluház könyvtára zárva lesz július 17-től, hétfőtől július 30-ig, és a dunaújvárosi József Attila Könyvtár Béke fiókkönyvtár sem lesz látogatható július 24. és szeptember 3. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!