Hírek

2017.07.21. 18:02

Izgalmas hetek előtt - Csütörtökön eldől, hogy ki merre folytatja

Az idei rendes felvételi időszak minden bizonnyal legizgalmasabb része jön el a felvételizők számára a következő héten, ugyanis július 26-án tartják az idei ponthúzást, azaz az Oktatási Hivatal e nap kora estéjén hozza nyilvánosságra, hogy egy adott képzésre milyen pontszámmal lehet bejutni.

DH-információ

A felsőoktatási intézmények számára is fontos lesz a július 26., hiszen kiderül, hogy pontosan hány hallgatót iskolázhatnak majd be szeptembertől.

A ponthatárokról SMS-ben és e-mailban is értesítést kapnak a jelentkezők.

Jelenleg is zajlik a július 12-éig módosított jelentkezői adatok, benyújtott dokumentumok feldolgozása - olvasható felvi.hu felsőoktatási szakportálon, amely arról is ír, hogy a felvételi összpontszámok e feldolgozottság függvényében alakulnak az e-felvételi felületén. Már nincs messze a ponthatárok kihirdetése sem.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények képezik.

Ponthúzás idén július 26-án lesz. A ponthatárok határozzák meg, hogy az adott jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be.

Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. A 2017 szeptemberében kezdődő képzések ponthatárait várhatóan július 26-án este hirdetik ki a Pont Ott Partin, s amelyek ezzel egy időben elsőként a Felvin lesznek elérhetők.

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés - amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben - legkésőbb 2017. augusztus 5-től az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!