Hírek

2009.09.07. 02:29

Polgárőrök irányításával

Nagyvenyim - A szülőknek, főleg a kisgyerekeseknek nagyon szimpatikus, hogy polgárőrök figyelnek a diákokra minden reggel és délben.

Körmendi Erzsébet

Hódi Attila, a nagyvenyimi polgárőrség elnöke köszönettel fogadta az elismerést. Elmondta, hogy a becsöngetés előtti időszakban - reggel hét órától -, illetve az elsősök és a másodikosok hazaindulásakor, dél körül két-három polgárőr strázsál az iskolánál. A Sárbogárd felé vezető főutcán akkora a forgalom, hogy segítség nélkül nehezen, ráadásul balesetveszélyesen tudnának átkelni a gyerekek az úttesten. A biztosítás fontos része a munkájuknak...

Az elnöktől tudjuk, hogy a nagyobb rendezvényeknél, továbbá temetéseknél, esküvőknél tagjaik díjmentesen vigyáznak a parkoló járművekre. Hódi Attila szerint érdemes igénybe venni - és kérni - a szolgálatukat, mert sok kellemetlenség, autófeltörés előzhető meg a polgárőrök jelenlétével.

Az őrség több mint tíz évvel ezelőtt, 1996-ban alakult, Hódi Attila az alapítók között volt. Három-négyéves munka után beszüntették a tevékenységüket - támogatás hiányában. Csakhogy a település közbiztonsága romlott. Többszöri újjáélesztési kísérlet után a mostani gárda stabilnak mondható, aktivitásukat bizonyítják a javuló bűnügyi mutatók. Az elnök szerint az első negyedév három hónapjában 17 bűncselekmény történt Nagyvenyimen. Az elmúlt időszakban ezt sikerült havi egy bűnesetre redukálni, ami meglepően szép eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!