Hírek

2014.12.03. 14:05

PM: veszélyben a diákok jövője

Dunaújváros - A gimnáziumi férőhelyek drasztikus csökkentése ellen tiltakozott szerdán délelőtt a Bánki középiskola előtt a Párbeszéd Magyarországért (PM).

Szabó Szabolcs

A sajtótájékoztató előtt a PM két politikusa Dr. Erőss Gábor, párt elnökségi tagja, oktatási szakpolitikus és Szabó Zsolt, önkormányzati képviselő, a PM dunaújvárosi szervezetének elnöke egy molinót feszített ki aktivisták segítségével, amely az alábbi szöveg volt olvasható: El a kezekkel a gimiktől.

Erőss Gábor elmondta, a Fidesz-kormány az előző és a jelenlegi ciklusban is tudatosan építi le az oktatási rendszert, ennek egyik újabb, az ország jövőjét tekintve káros eleme, a gimnáziumi férőhelyek csökkentése.

Szabó Zsolt képviselő mellett Dr. Erőss Zsolt a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

- Tény, hogy egyes szakmákban munkaerőhiány van, ám e problémának nem az a megoldás, hogy gimnáziumokat zárunk be és megnehezítjük az érettségi és a továbbtanulás lehetőségét. A kormány tervezet lépései egy irányba mutatnak: csak a kiváltságosok gyermekei járhassanak gimnáziumba, majd jelentkezzenek a felsőoktatásba. A Fidesz nem a tudásalapú társadalom megteremtéséért dolgozik, hanem az alattvalók kinevelésében érdekelt. Szabó Zsolt szerint a Bánki gimnáziumi képzésének megszüntetése jelentősen rontja a város oktatási lehetőségeit, ezen keresztül pedig veszteség éri a dunaújvárosi és környékbeli családokat és fiatalokat is.

A Bánkihoz kapcsolódó hír, hogy civilek egy csoportja a gimnáziumi képzés megszüntetése ellen tüntetést szervez pénteken 17 órára az iskola elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!