Hírek

2013.08.14. 17:24

Pincesori munka - nemsokára vége

Dunaújváros – Hamarosan befejeződik a pincesori csővezetékcsere, s ezzel hosszú időre megszűnhet ez a gond.

Pekarek János

Befejezéséhez közeledik a munka a Pincesoron. Mint korábban többször is foglalkoztunk vele, egy elavult, nagy átmérőjű vízvezeték sokadik törése miatt kellett lezárni a Római városrészből Pentelére vezető, meredek utcát, amely szinte az egyetlen lehetőséget jelenti a közlekedési lámpák kikerülésére a városból észak felé távozni óhajtóknak.

A Pincesoron már a földben van az új, korszerű rozsdavédelemmel ellátott csővezeték (Fotó: Lázár Zsolt)

Az újabb törés és útlezárás alig néhány héttel az előző, három hónapos útlezárás után történt. Az ötvenes években lerakott, öntöttvas csővezeték szinte ugyanott tört el, ahol előbb megjavították. A város vezetői és az üzemeltető Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) menedzserei úgy döntöttek, hogy a toldozgatásnak semmi értelme: új, 400 milliméteres vezetékkel váltják fel a régit.

A homokfúvott, korszerű korrózióvédelemmel ellátott csöveket már lefektették, az árok nagy részét be is temették a munkások, állapítottuk meg minapi terepszemlénken.

A továbbiak során az útépítés előkészítésére és magára az aszfaltozásra kerül sor. Remélhetően az újbóli megnyitás után hosszú ideig nem lesz probléma a Pincesoron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!