Hírek

2013.07.29. 06:20

Pincesor, a héten még lezárva

Dunaújváros – Még e héten is le lesz zárva a Pincesor, ahol csővezetékcsere zajlik. Már sokan várják a munkálatok végét.

Szabó Szabolcs

Az utóbbi fél évben két ízben is le kellett zárni a pincesori utat a burkolat alatt futó vízcsővezeték törése-meghibásodása miatt. Lapunkban többször is olvashattak a felújítási munkákról, amelyeknek során feltárták a teljes pincesori vezetékszakaszt – amelyet még az ötvenes évek elején, a városépítéskor fektettek le – és kiemelték a régi csöveket, majd egy új, négyszáz milliméter átmérőjű vezetéket telepítettek a régi helyére.

Az elmúlt napokban tovább dolgoztak a szakemberek. Az új csöveken elvégezték a szükséges felületkezelési munkákat, és már elkezdték a szigetelési feladatokat. A DVCSH-tól kapott információk szerint az átfogó felújítással hamarosan végeznek, és ismét járható lesz a Pincesor. A vezetékcsere után az útburkolati munkák következnek, így vélhetően még egy darabig le lesz zárva a sokak által csak menekülő útként használt Pincesor. A fejleményekről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!