Hírek

2013.10.24. 19:55

Petőfis fecskék: esküt tettek

Dunaújváros - Gazdag programokkal teltek a petőfis iskolások utóbbi hetei. Az alapfokú alma materben nem csupán a tanulásé volt a főszerep az utóbbi időszakban.

Szabó Szabolcs

Nagy erőkkel mozdultak meg az intézmény tanulói a Magyar Diáksport Napján, majd a sorozat az egészség napokkal folytatódott, amit évek óta hatalmas érdeklődés kísér. Ez most sem volt másként. A hét során a felsősöknek például Petőfi-olimpiát tartottak, a 7-8. évfolyamos diákok beszélgetésen vettek részt, aminek a témája a kábítószer-fogyasztás megelőzése volt, a fórumot a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon lakói vezették. Az iskola aulájában pedig egészség-büfé várta a vendégeit. Idén másodszor tartották meg a frissen felső tagozatosokká vált tanulók avatását, a Kecskeavatónak becézett játékos vetélkedőt. Az események sorában Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára is emlékeztek a diákok.

Az elmúlt időszak tehát igen mozgalmasan telt, de a héten máris új programok színesítették az iskolások életét. Kedden a helyi véradó állomás a Vöröskereszttel és az iskola diákönkormányzatával közösen szervezett véradást.

Csütörtökön pedig már a legkisebbeké volt a főszerep, a Fecskeavató ünnepséget ma rendezték meg. Mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat, ámde 87 kisfecske már igen vidám hangulatot bír varázsolni, ha egy helyre gyűlik össze. A petőfisek kis elsőseit a negyedik évfolyamos diákok várták, hogy a tantestület, a szülők, a rokonok és barátok előtt fogadják őket ünnepélyesen petőfis polgárrá.

A negyedikes tanulók az osztályfőnökeik irányításával Harry Potter világát idézték meg a tornateremben. A varázslat közben három próbát is ki kellett állniuk a kicsiknek, egy őszi vers elmondása mellett tízig kellett számolniuk, valamint egy vidám dalt is elénekeltek. Miután ezt teljesítették, elmondhatták az eskü szövegét, amelyben megfogadták, hogy amíg petőfisek lesznek, jól tanulnak és segítik társaikat. Ezután Rideg István igazgató egyenként nyújtotta nekik baráti jobbját és az ajándékot, majd süteményekkel, szendviccsel és üdítővel vendégelték meg őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!